Мафіни

12 5 10 хв. 25 хв.

Мафіни-кекси на молоці і рослинному маслі, з лимонною цедрою, з журавлиною або родзинками. Рецепт — для одноруких безногов)) Серйозно — простіше не буває!

Продукти
  • Борошно пшеничне в/с — 2 склянки (320 м)
  • — Цукор-1/2 склянки (100 г)
  • Молоко — 3/4 склянки (180 г)
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Олія рослинна — 1/3 склянки для тіста + масло для змазування формочок
  • Розпушувач — 3 ч. л. без гірки!)
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Ваніль — за смаком
  • Цедра лимона терта — 1 ст. ложка (цедра 1-го лимона)
  • в'ялена Журавлина або родзинки (за бажанням) — 1/2 склянки
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати мафіни:

Всі продукти добре перемішати.

Шаг №2

Викласти тісто у змащені олією форми.

Шаг №3

Випікати маффіни в попередньо розігрітій духовці (у верхній частині) при 200 градусах 15 хвилин.

Шаг №4

Якщо вам подобаються такі каньйони, як на фото, то випікати ці маффіни потрібно так, як вказано в рецепті.

Шаг №5

У цьому випадку від високої температури відразу утворюється кірочка, яка потім красиво рветься.

Шаг №6

Якщо ж ви після випічки плануєте мафіни прикрашати кремом або ще яким-небудь способом, і вам потрібно гладка поверхня без тріщин, то випікати маффіни потрібно при 140-160 градусах. У цьому випадку тріщин не буде, правда час випічки збільшиться.

Вгору