Люля-кебаб в лаваші (алма-атински)

11

Дуже смачне, яскраве і, звичайно ж, красиве блюдо. Дуже характерне для нашого міста. У всіх шашличних, кафе і ресторанах воно подається. І вдома люля-кебаби готуємо. У кожної господині свій спосіб. Я покажу свій.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно - 2 склянки
  • Олія рослинна - 2 ст. ложки
  • Сіль - 0,5 ч. ложки, Вода - 0,5 склянки
  • *
  • Для фаршу:
  • Фарш яловичий або баранячий - 800 г
  • Цибуля ріпчаста - 300 г (2 середні головки)
  • Барбарис сушений мелений - 1 ч. ложка
  • Кардамон мелений
  • Базилік сушений
  • Чорний і червоний перець
  • Сіль
  • *
  • Сітка - внутрішній баранячий жир - приблизно 300 г
  • Цибуля ріпчаста
  • Оцет або лимонний сік - 3 ст. ложки
  • Базилік свіжий
  • Листя свіжого салату
Приготування

Як робити: Люля-кебаб в лаваші (алма-атински)? Дуже просто читайте далі...

Мій рецепт люля-кебаба досить багато часу займає, якщо робити все відразу. З того моменту, як я прийшла з ринку і до того, як своє сімейство за стіл посадила, півтора години пройшло. Правда, я за цей час і фаршу побільше накрутила і бульйон для борщу недільного зварила. Це так, між справою, щоб не втрачати дарма часу.

А взагалі, якщо заздалегідь приготувати фарш для люля-кебаба і лаваш не піч, а купити готовий - взагалі дуже швидко виходить. Але свіжий, домашній лаваш... це так смачно!..

Покрокове приготування

Шаг №1

Почнемо, як завжди, з тіста.
З перерахованих продуктів замістити не дуже круте, але досить щільне тісто. Відставити для расстойки.

Шаг №2

Приготування люля-кебабу.
Фарш. М'ясо очистити від плівок, жилок, вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками і пропустити через м'ясорубку. Цибулю очистити і теж через м'ясорубку.

Шаг №3

Додати сушені трави, приправи, спеції, сіль. Гарненько перемішати і відбити. Фарш для люля-кебаба повинен вийти щільним.

Розділити фарш на рівні частини і сформувати подовжені ковбаски

Шаг №4

Сітку (внутрішній жир) розстелити на столі рівненько, прокатати качалкою.

Шаг №5

Розрізати на довгасті пласти за кількістю люляшек. Загорнути у сітку фарш і викласти на деко.

Шаг №6

Встановити деко в гарячу духовку і запікати люля-кебаби протягом 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Поки запікаються кебаби, готуємо лаваш.
Розділити тісто на стільки ж лепешечек, скільки у нас виходить порцій

Шаг №7

Тоненько, дуже тонко розкачати. Вирізати кружок за формою кришки діаметром приблизно 20 див.

Шаг №8

Сковороду розігріти і випікати лавашик на сухій сковороді, без масла, по 1 хвилинці (навіть трохи менше) з кожного боку на середньому вогні.

Шаг №9

Коржики, перш, ніж покласти на сковорідку, обтрусити від борошна, щоб не підгоряло.

Шаг №10

Ось така чарочка виходить, але - треба накривати, щоб не пересихало.

Шаг №11

Ще потрібно підмаринувати цибулю.
Цибулю нарізати кільцями, скласти в миску, залити туди оцет або лимонний сік, злегка пом'яти і відставити хвилин на десять.

Шаг №12

Люля-кебаби вже готові. Залишилося тільки все зібрати.
Вийняти деко з духовки. Кожну люляшку загорнути в лаваш, викладати люля-кебаби на блюдо з зеленим салатом, зверху - маринована цибулька, оформити помідорами і крупно нарізаним базиліком. Подавати люля-кебаби на стіл відразу - є тільки гарячими.
Приємного апетиту!

Вгору