«Люля-кебаб» в духовці

8 10 20 хв. 180 хв.

Якщо вам набридли котлети, є чудова альтернатива - це люля-кебаб. Традиційно для приготування люля-кебаба використовують жирну баранину, багато цибулі і спецій, а запікають на вугіллі. Відміну від котлет - це відсутність у фарші яєць та хліба. Але я все одно додаю пару яєць, використовую м'ясо, яке є в холодильнику, а запікаю в духовці.

Продукти
  • Свинина - 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста - 3 головки
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйця - 2 шт.
  • Майонез - 1 ст.л.
  • Кінза (коріандр) - на смак
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
Покрокове приготування
1 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 1

М'ясо вимийте, очистіть від плівки, наріжте шматочками.

:)
2 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 2

Перекрутіть м'ясо на м'ясорубці, встановивши насадку-сітку з великими дірочками, щоб шматочки фаршу були побільше.

3 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 3

Цибулю очистіть, помийте, поріжте і перекрутіть на м'ясорубці.

4 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 4

Перекручене м'ясо і цибулю викладіть в тарілку.

5 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 5

Додайте яйця, майонез, сіль, перець і кінзу (мелений коріандр). Додайте у фарш часник, видавлений через землянку.

6 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 6

Все ретельно перемішайте, щоб рівномірно розподілилися спеції. Готовий фарш покладіть в холодильник на пару годин, щоб м'ясо просякло всіма ароматами.

7 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 7

Візьміть порцію фаршу, сформуйте з нього ковбаску і викладіть на деко. На ковбаски зверху зробіть косі надрізи, для краси.

8 «Люля-кебаб» в духовці, шаг 8

Надішліть люля-кебаб запікатися в духовку при 180 градусах на 25 хвилин.

Вгору