Люля-кебаб у беконі

10

Соковите, смачне м'ясо до рум'яної скоринки бекону.

Продукти
  • Фарш змішаний - 500 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Картопля - 1 шт
  • Перець чорний мелений - 0,5 чайної ложки
  • Базилік сухий - 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Яйце - 1 шт.
  • Бекон - 100 г
  • Вино сухе або пиво - 150 мл
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати люля-кебаб в беконі:
Картоплю і цибулю очистити і пропустити через м'ясорубку. Фарш теж ще раз прокрутити. Додати яйце, перець, базилік і сіль, добре вимішують і дуже добре відбити. За бажанням можна додати 2-3 зубчики часнику. На півгодини поставити в холодильник.

Шаг №2

На дерев'яні шпажки (якщо збираєтеся смажити на вугіллі, то на шампури) нанизуємо фарш, формуючи з нього ковбаски довжиною 10-15 див Обмотуємо ковбаски беконом.

Шаг №3

Обсмажити люля-кебаб краще всього на розжареному вугіллі, але якщо немає такої можливості, розмістіть його на деко, щоб він на ньому провисав, і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин. Через кожні 15 хвилин перевертайте люля-кебаб і збризкуйте вином або пивом.

Шаг №4

Готовий люля-кебаб викладіть на тарілку і зніміть шпажки. Подавати люля-кебаб можна з петрушкою, кынзой, лимоном, помідорами, кетчупом.
У мене був салат і відварну картоплю.

Шаг №5

Люля-кебаб в розрізі. Приємного апетиту!

Вгору