Люля-кебаб з яловичини

7 10 60 хв.

Люля-кебаб - знамените блюдо, приготоване з баранини. В домашніх умовах зробити таку смакоту зовсім не складно, спробуйте. Я рекомендую більш легкий і доступний варіант люля-кебаб з яловичини. Це, звичайно ж, адаптація рецепту для домашніх умов.

Продукти
  • Фарш яловичий - 1 кг
  • або фарш баранячий - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Яйце куряче (за бажанням) - 1 шт
  • Зелень (за бажанням) - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
Приготування

Як робити: Люля-кебаб з яловичини? Дуже просто читайте далі...

Яйце додавати зовсім не обов'язково. Більш того, в даний блюдо яйце не йде за рецептом.

Добре додати в м'ясо дрібно нарізану зелень - кінзу, петрушку, кріп.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати люля-кебаб з яловичини:

Почистити і помити цибулю, порізати дрібними кубиками. Часник почистити і дрібно порубати ножем.

Шаг №2

Яловичий (або баранячий) фарш викласти в миску, посолити і поперчити. &Nbsp;бажанням додати яйце.

Шаг №3

Додати цибулю і часник. Добре перемішати фарш. Фарш відбити про обробну дошку (близько 5 хвилин). Фарш стане однорідної консистенції і буде досить липким. Потім поставити фарш в холодильник на півгодини для маринування.

Шаг №4

Сформувати люля-кебаб. Руки змастити рослинним маслом. Сформувати ковбаску (діаметром 3-4 см), надіти її на дерев'яну шпажку. Ковбаску з фаршу притиснути до шпажці як можна щільніше, щоб вона не розвалилася.
Смажити люля-кебаб з яловичини на мангалі або будинку, на сковороді. Для цього розігріти сковороду, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти люля-кебаб. Обсмажувати ковбаски на невеликому вогні з всіх сторін (хвилин 10-15) до рум'яності, при цьому люля-кебаб з яловичини постійно перевертати.

Шаг №5

Подавати люля-кебаб з яловичини з свіжими овочами, маринованою цибулькою, кетчупом або аджикою.
Приємного апетиту!

Вгору