Люля-кебаб

8

Традиційно люля-кебаб готується з молодої баранини, але не завжди є можливість придбати іншу. Можна готувати цю страву з інших видів м'яса, головне — враховувати особливості приготування люля-кебабу. Наприклад, щоб кебаби вийшли соковитими, цибулю потрібно дрібно посікти.

Продукти
  • 500 г свинячої шиї
  • 500 г яловичої шиї
  • 250 г сала
  • 150 г курячого філе
  • 2 ріпчастої цибулі
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • 0,5 ч. л. куміна (зіри)
Приготування

Як робити: Люля-кебаб? Дуже просто читайте далі...

Для приготування цієї страви знадобляться дерев'яні шпажки.

*

Щоб кебаби вийшли смачними і соковитими, обов'язково додайте у фарш сало і куряче філе (обов'язкові пропорції вказані вище, в «продукти»).

Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Все м'ясо порізати кубиками і перемолоти на м'ясорубці.

Шаг №3

Цибулю дрібно порубати (але ні в якому разі не змолоти на м'ясорубці!).

Шаг №4

Цибулю додати в фарш, туди ж насипати спеції. Вимішувати фарш не менше 10 хвилин (вже наберіться терпіння, але це вкрай необхідно), але не вибивати, а просто перемішувати (краще робити це в рукавичках, т. к. фарш дуже жирний). Помістити в холодильник на пару годин.

Шаг №5

Включити духовку розігріти до максимальної температури, щоб вона розігрівалася. Прямокутний деко змастити олією.
Брати по одній дерев'яній шпазі і по 150 г фаршу, з фаршу сформувати котлету, нанизати на шпажку і акуратно розподілити по шпазі, щоб діаметр «ковбаски» був приблизно 3 див.
Покласти люля-кебаб на промаслений лист, щоб шпажки лежали на бортах, а м'ясо лише злегка стосувалася дна.

Шаг №6

Помістити деко в розігріту духовку, смажити люля-кебаб близько 15-17 хвилин. Подавати це блюдо можна як на шпажках, так і без них.

Вгору