Люля кебаб

11 4 35 хв. 540 хв.

Люля-кебаб - рецепт приготування з свинини по-домашньому.

Продукти
  • Фарш (потрібна баранина, але у мене свинина) - 700 г
  • Сало (потрібен курдюк, але у мене сало домашньої свині) - 100 г
  • Цибуля - 2 шт. (200 г)
  • Сіль і перець - за смаком
  • Коріандр - за смаком
  • Базилік сушений - за смаком
  • Часник - 2 зубки (10 м)
  • Зелень кінзи - 5-6 гілочок
  • Олія рослинна - 50 г або скільки піде
Приготування

Як робити: Люля кебаб? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати люля-кебаб:

1. Цибуля, часник, зелень і сало добре подрібнити, потім міцно вимішати разом з м'ясним фаршем і спеціями (хвилин 20).

Утрамбувати в мисці, полити рослинним маслом, щоб не заветріться м'ясо, і, щільно накривши кришкою, помістити на ніч в холодильник.

2. Сильно розігріти Духовку (до 250 градусів). Покрити деко фольгою.

Зліпити з фаршу люля. Для цього невелику кількість фаршу злегка распластать в долоні у вигляді овальної коржі, викласти на фарш шампур, акуратно зібрати і щільно притиснути фарш з усіх боків до шампуру.

3. Викласти люля на деко з фольгою (на відстані близько 2 см), змастити кожен люля рослинним маслом (масло не дає соку виходити з фаршу) і помістити в духовку. Зменшити температуру до 200 градусів. Готувати приблизно 30 хвилин (я готував в режимі конвекції), в процесі приготування один раз перевернути.

Приємного апетиту!

P.S. Це, звичайно, не справжні люля-кебаб, ось на вугіллі б... Але у нас сьогодні страшний ураган...

Покрокове приготування
1 Люля кебаб, шаг 1

Готовий люля-кебаб з свинини.

Вгору