Луизианская піца

12

Овочі і куряче м'ясо складають основу начинки луізіанської піци.

Продукти
  • Для тіста:
  • Дріжджі сухі, швидкодіючі - 1 ч. л.
  • Вода тепла - 1 1/4 склянки
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Борошно хлібна - 2 склянки
  • Борошно пшеничне - 1 склянка
  • *
  • Для соусу:
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Часник (чищений і подрібнений) - 1 зубчик
  • Помідори чищені (консервовані) - 800 г
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Орегано сушений - 1/2 ч. л.
  • Пластівці червоного перцю - 1/8 ч. л.
  • *
  • Для начинки:
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Перець болгарський червоний (очищений від насіння і нарізаний кубиками) - 1 шт
  • Перець болгарський зелений (очищений від насіння і нарізаний кубиками) - 1 шт.
  • Кукурудза консервована - 1/2 склянки
  • Куряче філе (варене і різане кубиками) - 1 склянка
  • Сіль і мелений чорний перець
  • Сир Рікотта - 1/2 склянки
  • Лук зелений (дрібно нарізаний) - 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Луизианская піца? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати соус. Для цього потрібно у великій сковороді розігріти оливкову олію, додати часник і смажити близько 1-2 хвилин. Викласти в сковороду помідори і продовжувати готувати, розминаючи помідори ребром ложки на дрібні шматки. Готувати на середньому вогні до легкого загусання, близько 15-20 хвилин. Насипати сіль, орегано і пластівці червоного перцю.

2. Приготувати основу для піци. У великій мисці змішати обидва види борошна. В чашу кухонного комбайна або велику миску налити теплу воду, насипати сухі дріжджі і залишити на 5 хвилин, щоб дріжджі розійшлися. Потім додати сіль, розмішати. Додавати по одній склянці борошна і добре перемішувати. Коли тісто буде досить однорідним, пересипати його на присипану борошном поверхню і замішувати руками близько 5 хвилин, до однорідного, еластичного стану.

3. Тісто для піци розділити на дві частини і покласти в злегка промаслений миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 2-3 години (тісто має збільшитися в об'ємі в два рази). Тісто злегка обім'яти і розкачати в два кола, діаметром близько 30 см. Включити духовку для попереднього розігріву до 250 градусів.

4. В той час коли тісто підходить потрібно підготувати начинку. У великому сотейнику розтопити вершкове олію, висипати весь болгарський перець і готувати, помішуючи, 1-2 хвилини. Зняти сотейник з плити, додати кукурудзу і куряче м'ясо, посолити, поперчити і добре перемішати. У невеликій мисці змішати сир і зелену цибулю.

5. На злегка промаслений лист перенести 1 основу для піци, змастити 1/2 соусу, на соус викласти половину начинки, а зверху посипати половиною сиру.

6. Поставить деко в духовку і випікати піцу протягом близько 5-7 хвилин до розплавлення сиру.

Таким же чином приготувати другу піцу.

Вгору