Лосось, запечене по-фінськи

9 6 40 хв. 100 хв.

Лосось, запечений з картоплею в яєчно-вершковому соусі. Дуже смачно.

Продукти
  • Лосось (сьомга) - 600 г
  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Вершки - 200 г
  • Сіль - за смаком
  • Зелень петрушки і кропу - за смаком
  • Масло вершкове - 50 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Інгредієнти для приготування лосося, запечене по-фінськи.
(Червоний лук брати не обов'язково. Просто будинки іншого лука не виявилося.)

Шаг №2

Як приготувати лосось, запечене з картоплею:

Лосося розрізати навпіл, видалити хребет і зняти шкіру. Нарізати тонкими скибочками (до 1 см завтовшки). Посолити.
2/3 всього картоплі нарізати тонкими кружечками.
Цибулю нарізати тонкими кільцями.
Яйця збити з вершками.

Шаг №3

Укласти в жароміцний посуд шарами: картоплю, цибулю, лососину, цибулю і т.д. - але так, щоб верхнім шаром була картопля.

Шаг №4

Залити яєчно-вершковою сумішшю.

Шаг №5

Залишився картоплю нарізати брусочками.
Розтопити вершкове масло і рясно змастити картоплю.

Шаг №6

Розкласти його зверху.
Запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину.
Лосось, запечене з картоплею, подавати на стіл в посуді, в якій запікалася риба, посипавши зверху зеленню кропу і петрушки.

Шаг №7

Готовий лосось, запечений з картоплею.
Приємного апетиту!

Вгору