Лоранський пиріг

12 8 60 хв.

Страва французької кухні. Відкритий пиріг з куркою і грибами, з вершково-сирним заливкою. Пиріг з пісочного тіста.

Продукти
  • Філе куряче - 500 г
  • Печериці свіжі - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Масло вершкове - 125 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Вода - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Борошно - 250 г
  • Сир - 200 г
  • Вершки 33% - 200 г
  • Олія соняшникова
Приготування

Як робити: Лоранський пиріг? Дуже просто читайте далі...

Рецепт приготування лоранського пирога з куркою і грибами:

1. Приготувати тісто. Для цього вершкове масло подрібнити ножем або на тертці. Додати до масла борошно, яйце, сіль і воду. Все ретельно перемішати. Тісто прибрати в холодильник на 1 годину.

2. Обсмажити курку і, окремо, цибулю з печерицями на соняшниковій олії.

3. Нарізати помідори.

4. Вийняти тісто з холодильника, викласти у форму і сформувати бортики, розминаючи тісто пальцями.

5. Приготувати заливку. Для цього збити вершки з яйцями і додати тертий сир. Додати сіль і спеції за смаком.

6. Викласти начинку на тісто. Залити пиріг приготовленою заливкою.

7. Поставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 30-40 хвилин.

Лоранський пиріг з куркою і грибами готовий!

Вгору