Лобіо по-грузинськи

7 4 20 хв. 120 хв.

Грузинське лобіо - страва із сушених бобів або стручків квасолі. У грузинській кухні лобіо готують безліччю різних способів, пропонуємо рецепт лобіо по-грузинськи з сушеної квасолі з волоськими горіхами, заправленого цибулею, часником і зеленню.

Продукти
  • Квасоля - 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Горіх волоський очищений - 1 склянка
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень (Петрушка) - 1 пучок (за смаком)
  • Сіль - 1 ч. ложка (за смаком
  • Перець червоний - 1 щіпка (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для приготування лобіо по-грузинськи перед вами.

Шаг №2

Як приготувати лобіо по-грузинськи з горіхами:

Суху квасоля перебрати.

Шаг №3

Квасолю покласти в каструльку, залити холодною кип'яченою (!) водою (ще краще - хорошим холодним пивом) і замочувати під кришкою 10-12 годин, бажано в холодильнику.

Шаг №4

Потім поставити каструльку на вогонь (квасоля в тій же рідини) дуже повільно довести під кришкою до кипіння і варити на слабкому вогні 1,5-2 години до м'якості. (Навіть 2-3 хвилини бурхливого кипіння зроблять квасоля жорсткою, склоподібної.)

Шаг №5

Перед кінцем варіння очистити, помити і дрібно нарізати ріпчасту цибулю.

Шаг №6

Зелень помити і дрібно нарізати.

Шаг №7

Потім натовкти горіхи або розчавити качалкою.

Шаг №8

Очистити часник, дрібно порубати ножем або натовкти в ступці.

Шаг №9

Покласти все це в зварену квасолю, приправити грузинське лобіо червоним перцем і сіллю за смаком.

Шаг №10

Все добре перемішати, прокип'ятити 5 хвилин і остудити.

Шаг №11

Лобіо по-грузинськи можна подавати.
Приємного апетиту!

Вгору