Льняний хліб з журавлиною і цукіні

9 25 хв. 75 хв.

Хліб готується з пшеничного та льняної муки, з додаванням журавлини, цукіні і апельсинової цедри.

Продукти
  • Журавлина сушена (рублена) — 1/3 склянки
  • Цукіні (подрібнений на тертці) — 1 склянка
  • Борошно пшеничне — 1,25 склянки
  • Борошно лляне — 0,25 склянки
  • Розпушувач — 1,5 ч. л.
  • Яєчні білки (злегка збиті) — 2 шт
  • Цукор — 2/3 склянки
  • Олія рослинна — 0,25 склянки
  • Цедра апельсина дрібна — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Льняний хліб з журавлиною і цукіні? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити рослинним маслом прямокутну форму для кексу розміром 20х10х5 див. Відставити форму в бік.

2. У великій мисці змішати все борошно, розпушувач і 0,25 ч. ложки солі. Зібрати борошно гіркою, в центрі зробити лунку, відставити миску вбік.

3. В іншій мисці змішати яєчні білки, цукіні, цукор, масло і апельсинову цедру. Викласти цю суміш в лунку в борошні, добре перемішати. Додати в тісто журавлину, перемішати і викласти в підготовлену форму.

4. Помістити форму з тістом в духовку, випікати хліб близько 50-55 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі. Потім дістати хліб з духовки, дати охолонути у формі протягом 10 хвилин, а потім дістати з форми і залишити хліб на решітці при кімнатній температурі до повного охолодження. Остиглий хліб загорнути у фольгу і покласти в холодильник на ніч.

Вгору