Ліванські тефтелі з баранини з картоплею і солодким перцем

13 8

Це блюдо ліванської кухні під назвою «дауд-баша» прийнято подавати на стіл прямо в гарячій сковороді, в якій воно готувалося в духовці. Баранинку, звичайно, вибирайте молодші. До готовим тефтелі дуже до речі буде свіжий хліб і листя салату.

Продукти
  • Молода баранина, мелена - 700 г
  • Цибуля ріпчаста, нарізаний - 2 шт.
  • Часник, дрібно нарізаний - 4 зубки
  • Кінза, дрібно нарізана - жменька
  • Зелень петрушки, дрібно нарізана - жменька
  • Паприка - 2 ч. л.
  • Сік і цедра 1 лимона
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Горішки кедрові - 4 ст. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно - 6 ст. л.
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Олія оливкова - 8 ст. л.
  • Картопля середній, нарізаний шматочками по 2 см - 6 шт.
  • Перець червоний, нарізаний смужками - 2 шт.
  • Перець жовтий, нарізаний смужками - 2 шт.
  • Помідори консервовані, шматочками - 3 банки (400 г)
  • Насіння фенхелю, подрібнені - 2 ч. л.
Приготування

Як робити: Ліванські тефтелі з баранини з картоплею і солодким перцем? Дуже просто читайте далі...

1.Разогрейте духовку до 150 градусів. З'єднайте перші 11 інгредієнтів. Додайте сіль і перець за смаком. Добре перемішайте фарш руками.

2.Сформируйте круглі тюфтельки (по 1 ст. л. фаршу). Розігрійте 3 ст. л. олії у великий жаростійкої сковороді. Обсмажте тефтелі порціями (по 10 хвилин), перевертаючи і підрум'янюючи з усіх боків.

3.Снимите останню порцію тюфтельок зі сковороди і обсмажте в цій же сковороді на великому вогні картоплю і перець, часто перемішуючи, протягом 10 хвилин. Додайте шматочки помідорів, насіння фенхелю. Перемішайте, посоліть і поперчіть. Викладіть в сковороду тефтелі і добре перемішайте. Додайте масло, що залишилося, накрийте і поставте в духовку на 1 годину.

Приємного апетиту!

Вгору