Литовські голубці

11

Смачні голубці з перловою крупою, м'ясним фаршем і грибами.

Продукти
  • Гриби сухі білі - 50 г
  • Капуста білокачанна - 1 головка
  • Крупа перлова - 1 склянка
  • Сало свіже - 50 г
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру - 1 шт.
  • Масло вершкове - 30 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Нежирний свинячий фарш - 200 г
  • Сметана - 150 г
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Майоран - щіпка
  • Сметана для подачі
  • Зелень кропу - 2-3 гілочки
Покрокове приготування

Шаг №1

Відварити до готовності перлову крупу. Її краще замочити заздалегідь на 2-3 години. Якщо не розрахували кількість води, то зайву воду з каші злийте.
Сухі гриби замочити, а потім відварити. Гриби вийняти, але відвар не виливати. Гриби дрібно порубати.

Шаг №2

Цибулю порізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю на вершковому маслі, додати гриби і смажити їх, помішуючи, 5-7 хвилин.

Шаг №3

Дрібно нарізати сало.

Шаг №4

Витопити його на сковороді. Шкварки прибрати. На витопленому салі обсмажити перлову крупу 7-10 хвилин.

Шаг №5

Змішати зі смаженими грибами і свинячим фаршем. Посолити, поперчити, додати майоран. Збити яйця і змішати з начинкою.
Далі є два способи готувати литовські голубці: перший - традиційний. Закручувати начинку на підготовлені капустяні листки. Другий - розрізати капусту на чотири частини, бланшувати і потім покласти начинку між капустяним листям. Я не люблю фарширувати капусту цілком і тим більше шматочками, тому буду готувати нормальні голубці.

Шаг №6

У підготовлені капустяні листя (бланшувати і зрізати потовщення) покласти начинку і загорнути конвертом.

Шаг №7

Голубці укласти в сотейник. Приготувати заливку. Для цього грибний відвар змішати зі сметаною, посолити і поперчити. Залити голубці.
Гасити голубці на невеликому вогні до готовності. Час залежить від капусти, величини голубців і може тривати до 2-х годин.

Шаг №8

Готові голубці полити сметаною і посипати рубаним кропом.
Приємного апетиту!

Вгору