Линцер-печиво з шоколадом і малиновим джемом

11

Рецепт цього подвійного пісочного печива - імпровізація на тему класичного австрійського пирога з варенням Линцер-торті, названого на честь міста Лінц.

Продукти
  • Масло вершкове, розм'якшене - ¾ склянки, Цукор - 1 склянка
  • Яйце - 2 шт.
  • Мигдальний екстракт (бажано) - ½ ч. л.
  • Борошно - 2 1/3 склянки
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - ½ ч. л.
  • Кориця мелена - ½ ч. л.
  • Шоколадні чіпси (або шматочки шоколаду) - 1 склянка
  • Цукрова пудра
  • Малиновий джем (без кісточок) - 6 ст. л.
Приготування

Як робити: Линцер-печиво з шоколадом і малиновим джемом? Дуже просто читайте далі...

1.Взбейте масло з цукром. Додайте яйця, по одному, кожен раз добре збиваючи масу. Додайте мигдальний екстракт (якщо використовуєте). З'єднайте борошно, розпушувач, сіль і корицю. Потроху додайте сухі інгредієнти в яєчно-масляну суміш і добре все перемішайте. Помістіть тісто в холодильник на 1 годину.

2.Разделите тісто навпіл. Одну частину розкачати на посипаній борошном поверхні до товщини 3-4 мм, Виріжте кухлі діаметром близько 6 см (приблизно 25 штук). Розкачайте другу частину тіста. Виріжте такі ж гуртки, з яких потім вирізати серединку.

3.Выложите на деко на відстані 2-3 см і випікайте 8-10 хвилин при температурі 180 градусів. Остудіть на решітці.

4.Смажьте цілісні гуртки-основи печива розтопленим шоколадом, накрийте другою половинкою з вирізаною серединкою. Посипте цукровою пудрою і додайте в серединку по ½ ч. л. джему.

Приємного чаювання!

Вгору