Лимонний пиріг з меренгою

12

Лимонний пиріг готується з пісочного тіста, лимонного соусу і повітряної меренги.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне - 2 / 3 склянки
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/8 ч. л.
  • Масло вершкове (різане кубиками) - 50 г
  • Вода крижана - 6,5 ч. л.
  • Ванільний екстракт - 1/8 ч. л.
  • *
  • Ванільний екстракт - 1 ч. л.
  • Щіпка солі
  • Цукор - 1 склянка
  • Яйця - 5 шт
  • Цукор - 2 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний - 1/3 склянки
  • Лимонна цедра - 2 ч. л.
  • Вода - 1 склянка
  • Лимонний сік - 0,75 склянки
  • Масло вершкове (різане кубиками) - 1/3 склянки
Приготування

Як робити: Лимонний пиріг з меренгою? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати лимонний пиріг з меренгою:

1. 1. Приготувати пісочне тісто. У великій мисці змішати борошно, цукор і сіль. Додати вершкове масло і перемішати руками до утворення крихтоподібною маси. Поступово ввести крижану воду і ванільний екстракт. Замісити однорідне тісто і сформувати кулю. Накрити тісто плівкою і поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.

2. Яйця розділити на жовтки і білки. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів.

3. Приготувати начинку. У сотейник середнього розміру насипати 2 склянки цукор і крохмаль. Додати лимонну цедру, воду і лимонний сік. Поставити сотейник на середній вогонь, готувати сироп, помішуючи, до закипання. Зняти з плити.

4. Яєчні жовтки злегка збити віночком. Поступово ввести половину сиропу в яєчні жовтки, постійно перемішуючи. Потім перелити яєчну масу в сковороду з сиропом, що залишився, добре перемішати. Поставити сотейник на середній вогонь, помішуючи, довести масу до кипіння. Зменшити вогонь і готувати, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. Зняти з плити. Ввести шматочки масла, розмішати. Накрити сотейник, щоб зберегти соус теплим.

5. Приготувати меренгу. Білки для меренги повинні бути кімнатної температури. І так, білки збити з дрібкою солі до м'якої піни, потім додати ванільний екстракт, ще раз добре збити. Постійно збиваючи, вводити в білки по 1 столовій ложці цукру. Збивати білки до стійкої піни.

6. Тісто дістати з холодильника. На злегка присипаної борошном поверхні розкачати тісто в круглий пласт, діаметром близько 25 див. Накрутити тісто на качалку (не натягуючи і акуратно викласти в круглу форму, розрівняти руками тісто по всій поверхні, утворюючи бортики. Поставити форму в холодильник на 15 хвилин.

7. Дістати форму з холодильника, застелити корж фольгою, засипати бобовими і поставити в розігріту духовку, випікати корж близько 8 хвилин. Потім видалити фольгу і знову поставити форму в духовку ще на 5-7 хвилин, до золотистого кольору. Залишити корж охолоджуватися у формі на решітці.

8. У остиглий корж викласти лимонний соус, на нього викласти збиті білки, розрівняти по поверхні, утворюючи піки. Помістити форму в розігріту до 165 градусів духовку, випікати лимонний пиріг з меренгою близько 30 хвилин. Готовий пиріг залишити охолоджуватися на решітці протягом приблизно 1 години. Потім помістити лимонний пиріг з меренгою в холодильник на 5 годин.

Вгору