Лимонний пиріг з пісочного тіста

12

Ніжною начинкою з лимонним смаком і ароматом наповнюється пісочний корж і...вуаля, смачний лимонний пиріг готовий!

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне - 2 / 3 склянки
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/8 ч. л.
  • Масло вершкове, несолоне (різане кубиками) - 50 г
  • Вода крижана - 6 1/2 ч. л.
  • Ванільний екстракт - 1/8 ч. л.
  • *
  • Для начинки:
  • Цукор - 1 склянка
  • Крохмаль - 3 ст. л.+1 1/2 ч. л.
  • Молоко - 1 стакан
  • Свіжий лимонний сік - 1/2 склянки
  • Лимонна цедра - 1 ст. л.
  • Яєчні жовтки (злегка збиті) - 3 шт.
  • Масло вершкове (різане кубиками) - 50 г (1/4 пачки)
  • Сметана - 1 склянка
  • Вершки для збивання (збиті) - 1 склянка
Приготування

Як робити: Лимонний пиріг з пісочного тіста? Дуже просто читайте далі...

1. Приготувати пісочне тісто. У великій мисці змішати борошно, цукор і сіль. Додати вершкове масло і перемішати руками до утворення крихтоподібною маси. Поступово ввести крижану воду і ванільний екстракт. Замісити однорідне тісто і сформувати кулю. Накрити тісто плівкою і поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин.

2. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів. Тісто дістати з холодильника. На злегка присипаної борошном поверхні розкачати тісто в круглий пласт, діаметром близько 25 див. Накрутити тісто на качалку (не натягуючи і акуратно викласти в круглу форму, розрівняти руками тісто по всій поверхні, утворюючи бортики. Поставити форму в холодильник на 15 хвилин.

3. Дістати форму з холодильника, застелити корж фольгою, засипати бобовими і поставити в розігріту духовку, випікати корж близько 8 хвилин. Потім видалити фольгу і знову поставити форму в духовку ще на 5-7 хвилин, до золотистого кольору. Залишити корж охолоджуватися у формі на решітці.

4. У великому сотейнику змішати цукор і крохмаль, ввести молоко і лимонний сік, потім ввести яєчні жовтки і лимонну цедру. Поставити сотейник на середній вогонь і готувати, помішуючи, до загустіння маси. Зняти сотейник з плити, додати вершкове масло, перемішати і залишити при кімнатній температурі для охолодження. У остигнула масу ввести сметану і вилити цю начинку в готовий корж. Зверху прикрасити пиріг збитими вершками і поставити в холодильник на 4-5 годин.

Вгору