Лимонний кекс під цукровою глазур'ю

10

Готується кекс з додаванням лимонної цедри і поливається цукровою глазур'ю.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 180 г
  • Джем абрикосовий — 125 г
  • Борошно — 250 г
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукор — 250 г
  • Лимонна цедра — 2 ст. л.
  • великі Яйця — 3 шт.
  • Лимонний сік — 90 г
  • Цукрова пудра — 250 г
Приготування

Як робити: Лимонний кекс під цукровою глазур'ю? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати лимонний кекс під цукровою глазур'ю:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Змастити маслом форму для кексу (з отвором) діаметром 23 див.

2. У мисці змішати борошно, розпушувач і сіль.

3. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром і лимонною цедрою. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збивати на слабкою швидкості, поступово ввести муку і 2 ст. ложки лимонного соку. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати лимонний кекс 30-40 хвилин.

5. Готовий кекс дістати з духовки, дати охолонути у формі при кімнатній температурі протягом 15 хвилин, а потім дістати лимонний кекс з форми і перекласти на решітку, залишити до повного охолодження.

6. Тим часом в невеликому сотейнику на слабкому вогні розтопити джем і змастити ним лимонний кекс. В окремій мисці змішати цукрову пудру з достатньою кількістю лимонного соку, щоб вийшла не дуже рідка глазур. Полити цією глазур'ю лимонний кекс.

Вгору