Лимонний кекс під цукровою глазур'ю

11

Готується кекс з додаванням лимонної цедри, а глазур з додаванням лимонного соку.

Продукти
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 250 г
  • Яйця великі — 4 шт.
  • Лимонна цедра — 2 ст. л.
  • Цукор — 250 г
  • Борошно — 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний — 150 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове для змащування форми
  • *
  • Для глазурі:
  • Цукрова пудра — 225 г
  • Лимонний сік — 3 ст. л.
Приготування

Як робити: Лимонний кекс під цукровою глазур'ю? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити вершковим маслом прямокутну форму для кексу розміром 23х13 див. форму Застелити пергаментом, його теж змастити олією.

2. У великій мисці змішати борошно, крохмаль, розпушувач і сіль.

3. В окремій мисці збити вершкове масло з цукром і лимонною цедрою до кремоподібного стану. Поступово ввести яйця, добре збиваючи після кожного.

4. Продовжуючи збивати масляну суміш на слабкою швидкості, поступово ввести сухі інгредієнти. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати кекс 50-60 хвилин.

5. Готовий кекс дістати з духовки, дати відпочити 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім дістати кекс з форми, видалити пергамент, дати виробу повністю охолонути.

6. Тим часом приготувати глазур. У миску насипати цукрову пудру і поступово, невеликими порціями вводити лимонний сік, щоб вийшла не дуже густа глазур. Полити цією глазур'ю остиглий кекс.

Вгору