Лимонне варення

3

Мій знайомий продавець з ринку надарил мені купу лимонів — ось я і вирішила зробити з них лимонне варення. Вийшло просто чудово: швидко і смачно, прямо як я люблю!

Продукти
  • Лимони — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 200 мл (на 1 кг м'якоті лимонів)
  • Ром (за бажанням)
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Помийте і почистіть лимони, зрізуючи шкірку і білу м'якоть. Шкірку двох лимонів наріжте соломкою, а самі лимони — тонкими кружечками, видаліть кісточки.

Шаг №3

У невеликій каструлі закип'ятіть воду і відварюйте в ній нарізану соломкою лимонну шкірку протягом 10 хвилин.
Потім злийте воду і повторіть процес ще два рази — це дозволить вам позбавити шкірку від властивої їй гірчинки.

Шаг №4

У каструлю покладіть цукровий пісок, нарізані лимонні часточки, відварену лимонну шкірку і 200 мл води (з розрахунку на 1 кг м'якоті лимонів). Варіть на повільному вогні протягом півгодини.
Лимонне варення має властивість застигати, коли охолоне.

Шаг №5

Варення розкладіть по стерилізованим банкам, переверніть на 5 хвилин, а потім, давши охолонути, приберіть в холодильник. Я на всяк випадок в кожну банку доливаю кілька крапель рому — і для зайвої стерилізації, і для аромату ;)

Приємного апетиту! Buon appetito!

Вгору