Лезгинское чуду

Нет фото
60 хв.

дуже Смачне блюдо. Швидко і дуже смачно.

Продукти
  • Борошно - 2 склянки
  • Яйце - 1 шт.
  • Вода - 1 стакан, Сіль - 1 щіпка
  • Відварну картоплю
  • Солоний сир
  • Масло вершкове (топлене)
Приготування

Як робити: Лезгинское чуду? Дуже просто читайте далі...

1. Вимішуємо тісто: дві склянки борошна, один стакан води, одне яйце, щіпка солі. Відкладаємо тісто в сторону на 30-40 хвилин відпочити.

2. Підготуємо начинку: картоплю відварити, пом'яти, додати дагестанський солоний сир (бринзу або чанах).

3. З відпочив тесту відриваємо шматочок, приблизно з куряче яйце, і на твердій однорідної поверхні, посипаною борошном, починаємо розкачувати тісто.

4. Розкачуємо тісто дуже тоненько, як вареники (курзе), надаємо форму овалу. На половинку цього овалу викладаємо нашу начинку, а другою половиною накриваємо зверху. Защипуємо краю і блюдцем акуратно обрізаємо нашу чудушку по краях так, щоб вийшов півмісяць. З усього тесту робимо кілька півмісяців і викладаємо на поверхню, присипану борошном.

5. Розігріваємо сковорідку, бажано чавунну, якщо немає такої - будь-яку, головне - сильно розігріти. І без додавання олії (увага! саме на суху сковорідку) викладаємо наші чудушки, по 1-2 штуки, дивлячись скільки вміститься. І до рум'яної скоринки, по 2-3 хвилини з кожного боку, випікаємо.

6. Готове диву викладаємо на тарілку і гарненько промазуємо топленим (вершковим) маслом.

Приємного апетиту!

Вгору