Коржі (лаваш) з фалафель

18 8

Смачний домашній лаваш з вега-котлетками фалафель. Додайте овочі, соус з йогурту - і ваш обід готовий! Ситно і смачно.

Продукти
  • Для лаваша:
  • Борошно - 350 г
  • Борошно цільнозернові - 115 г
  • Йогурт - 45 мл
  • Вода - 250 г
  • Сіль - 5 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Молоко - за смаком (для випічки)
  • Насіння кунжуту - за смаком (для випічки)
  • Для фалафель:
  • очищені Боби або відварений нут (або консервований) - 400 г
  • Цибуля - 1/4-1/2 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Борошно - 1-3 ст. л.
  • Масло рослинне для фритюру
  • Для соусу:
  • Йогурт - 125 г
  • Огірок - 1/2 шт.
  • Часник - 1-2 зуб.
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Крім того:
  • Помідори - 5 шт. (невеликі)
  • Салат листовий - за смаком (1/2 качана)
  • Зелена цибуля - 5 шт.
Приготування

Як робити: Коржі (лаваш) з фалафель? Дуже просто читайте далі...

Докладний рецепт приготування фалафель і соус з йогурту ви знайдете тут.

Ну і, звичайно, ніхто не завадить вам використовувати готовий лаваш!!!

Покрокове приготування

Шаг №1

Готуємо тісто для лаваша. Я використовувала хлібопічку, але можна замісити тісто і вручну. Помістити всі складові для тіста в контейнер і поставити на швидкий заміс (10 хвилин).

Шаг №2

Тісто розділити на 8-10 кульок. Кожна кулька розкотити в коржик.

Шаг №3

Випікати, попередньо змастивши молоком і посипати насінням кунжуту. При 180 градусах близько 5-7 хвилин.

Шаг №4

На лавашик викласти помідор, порізаний дольками, подрібнений салат і зелена цибуля. Зверху викласти котлетки фалафель, нарізані кружечками.

Шаг №5

Полити соусом з йогурту.

Шаг №6

Загорнути начинку на лаваш.
Приємного апетиту!

Вгору