Коржики, смажені без дріжджів (казахська кухня)

12 6 20 хв. 50 хв.

Казахські коржі - це коржі на кефірі, смажені в олії.

Продукти
  • Борошно - 600 г
  • Маргарин - 50 г
  • масло вершкове - 50 г
  • Цукор - 25 г
  • Кефір - 100 г
  • або кисле молоко - 100 г
  • сметана - 70 г
  • Сода - 1 ч. ложка
  • Сіль - 0,5 ст. ложки
  • Вода - 150 г
  • Масло рослинне (для смаження) - 300-400 г
  • або топлене масло (для смаження) - 300-400 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для смажених коржів по-казахськи перед вами.

Шаг №2

Приготувати тісто для коржів по-казахськи. Борошно просіяти на стіл гіркою.

Шаг №3

Розтопити в сковороді на самому маленькому вогні маргарин або вершкове масло.

Шаг №4

У борошні зробити воронку, влити кефір (або кисле молоко), або додати сметану.

Шаг №5

Додати розтоплене масло або маргарин, соду (погасити оцтом), цукор і сіль, розведену в теплій воді.

Шаг №6

Замісити некруте тісто, накрити рушником і дати постояти близько 30 хвилин.

Шаг №7

Через 30 хвилин з тіста зробити кульки вагою 30-50 м (розміром з мандарин).

Шаг №8

Розкачати кульки в круглі коржики завтовшки 2-3 мм на столі, підсипаючи борошно по мірі необхідності.

Шаг №9

Розігріти сковороду, налити рослинне (топлене) масло. (Можна налити багато і смажити у фритюрі, а можна додавати частинами в міру потреби.) Викласти в підготовлену корж в гаряче масло. Коржики не рвуться і не розтягуються.

Шаг №10

Обсмажити казахські коржі на сковороді з двох сторін на середньому вогні, в рослинному або в топленому маслі до золотистого кольору (2-3 хвилини з кожної сторони).

Шаг №11

Смажені коржики казахські готові.
Приємного апетиту!

Вгору