Коржі (фахитас) по-мексиканськи

12 4 30 хв. 30 хв.

Фахитас (або фахітос) - коржі (тортільяс) з начинкою. Наприклад, з м'ясним фаршем, квасолею, рисом і овочами. З ними подається свіжа, гостра і ароматна сальса. Смачна вечеря в компанії друзів або перед телевізором!

Продукти
  • Тонкі коржі (тортільяс, п'ядіни, лаваш) - 4 шт.
  • Фарш яловичий - 700 г
  • Перець солодкий - 2-3 шт.
  • Цибуля червоний - 1 шт
  • Рис - 250 г
  • Квасоля консервована - 1 банка (400 г)
  • Сік лимона
  • Паприка
  • Зіра
  • Сіль
  • Для гострої сальси з сирих овочів:
  • Помідори свіжі - 3-4 шт.
  • Помідори сушені (вялені) в олії - 3-4 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Цибуля зелена - 3 шт.
  • Петрушка - 1 пучок
  • Часник - 3 зуб.
  • Гострий Перчик - за смаком
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Сік 1 лимона
Покрокове приготування

Шаг №1

Цибулю і перець нарізати, перемішати з фаршем, посолити, заправити паприкою і полити соком лимона. Залишити помариноваться.

Шаг №2

Обсмажити фарш і овочі.

Шаг №3

Рис відварити до готовності, злити воду.

Шаг №4

Квасоля я використовувала консервовану, але можна і відварити. Виливаємо на сковороду разом з рідиною, підсолюємо, посипаємо зірою і готуємо на веселому вогні, поки рідина не випарується.

Шаг №5

Змішуємо квасоля з рисом і смажимо хвилину.

Шаг №6

Всі складові для сальси помістити в чашу блендера і подрібнити до одноманітного стану.

Шаг №7

Коржі або лаваш обсмажуємо на сухій розпеченій сковороді кілька хвилин з обох сторін.

Шаг №8

На коржі викладаємо рис з квасолею.

Шаг №9

Потім м'ясо з овочами.

Шаг №10

Потім сальсу зі свіжих сирих овочів. У цій страві дуже важливий контраст!

Шаг №11

Звертаємо і насолоджуємося.

Вгору