Ліниві вареники «не прості»

8 4

Ці ледачі вареники спочатку відварюють, а потім обсмажують на вершковому маслі до золотистого кольору. Подаються ліниві вареники традиційно зі сметаною.

Продукти
  • Сир або сир рікотта — 500 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 200 г
  • Вода — 2 л
  • Масло вершкове — 25 г
  • Сіль — за смаком
  • Сметана для сервірування
Приготування

Як робити: Ліниві вареники «не прості»? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати ліниві вареники смажені:

1. У мисці змішати сир або сир, яйця і щіпку солі. Додати борошно, замісити однорідне тісто, сформувати його в кулю.

2. Викласти тісто на присипану борошном поверхню, порізати на 8 частин. Кожну частину скачати джгутом товщиною з палець. Порізати кожен джгут на шматочки по 2 см (фото 1).

3. Довести в каструлі 2 л води, додати 1 ч. ложку солі. Викласти в киплячу воду половину ледачих вареників. Варити ліниві вареники пару хвилин, поки вони не спливуть на поверхню. Перекласти вареники в друшляк (фото 2), промити під холодною проточною водою. В тій же воді відварити другу частину вареників і також промити під холодною водою.

4. У великій сковороді розігріти вершкове масло, викласти осушені ліниві вареники. Смажити ліниві вареники, помішуючи, до золотистого кольору.

5. Подавати ліниві вареники зі сметаною відразу ж, гарячими.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору