Легкий, вегетаріанський борщ

11 6

Для приготування такого вегетаріанського борщу використовуються тільки овочі і спеції.

Продукти
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Буряк (чищеная і різана тонкими брусочками) - 350 г
  • Буряк (чищеная і подрібнена на тертці) - 1 шт
  • Морква (чищеная і різана тонкими брусочками) - 1 шт.
  • Стебло селери (тонко нарізаний) - 3 шт
  • Помідори (очищені від насіння і шкірки і дрібно рубані) - 2 шт.
  • Бульйон овочевий - 6 1/4 склянки
  • Білий винний оцет - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Кріп свіжий (різаний) - 2 гілочки
  • Капуста білокачанна (нашаткована) - 120 г
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Сметана для сервірування
Приготування

Як робити: Легкий, вегетаріанський борщ? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати вегетаріанський борщ:

1. Цибулю порізати тонкими смужками. У товстостінній каструлі розігріти вершкове масло і висипати цибулю. Смажити на слабкому вогні, періодично помішуючи, до м'якого стану, близько 3-5 хвилин. Потім додати в каструлю різану буряк, морква, селера і помідори, готувати, помішуючи, 4-5 хвилин.

2. Залити овочі бульйоном, додати оцет, цукор і нарізаний кріп. Посолити і поперчити за смаком. Довести масу до кипіння, і варити на середньо-слабкому вогні близько 35-40 хвилин, до м'якого стану овочів.

3. Потім викласти в каструлю капусту, накрити і варити на повільному вогні близько 10 хвилин. Висипати в борщ терту буряк з соком і готувати ще 10 хвилин.

Подавати дієтичний вегетаріанський борщ в гарячих порційних тарілках зі сметаною.

Вгору