Легкий картопляний суп з сирними тостами

10 8

Для приготування такого легкого супу знадобляться картопля, цибуля порей і спеції.

Продукти
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Цибуля порей (нарізаний півкільцями) - 3 склянки
  • Картоплю (чищений і нарізаний кубиками) - 1,2 кг (6 склянок)
  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • овочевий Бульйон - 800 г
  • Гілочки свіжого чебрецю - 2 шт.
  • *
  • Для тостів:
  • Скибочки французького багета - 8 шт.
  • Олія рослинна
  • Сир Чеддер (подрібнений) - 1/2 склянки
  • Червоний мелений перець - 1/8 ч. л.
  • *
  • Також знадобляться:
  • Вершки для збивання - 1/3 склянки
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Виточки чебрецю для сервірування
Приготування

Як робити: Легкий картопляний суп з сирними тостами? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

2. В чавунній каструлі на середньому вогні розтопити вершкове олію, висипати цибулю і готувати, помішуючи, близько 10 хвилин, до м'якого стану.

3. Викласти в каструлю картоплю, залити водою, бульйоном і додати сіль і 2 гілочки чебрецю. Довести масу до кипіння, зменшити вогонь і варити близько 20 хвилин, до м'якого стану картоплі.

4. Приготувати тости. На деко викласти скибочки багета і поставити в духовку, готувати 7 хвилин. Перевернути шматочки, змастити маслом і посипати кожну 1 столовою ложкою сиру. Готувати 5 хвилин, потім посипати перцем.

5. Суп зняти з плити, видалити гілочки чебрецю, а картопля частково пом'яти. Ввести в суп вершки і посипати чорним меленим перцем. Подавати суп в порційних тарілках з сирними тостами. За бажанням можна прикрасити суп гілочками чебрецю.

Вгору