Лечо з кабачками

9

Лечо - традиційне угорське овочеве блюдо з паприки, помідорів та цибулі. Класичний рецепт лечо давно збагатився безліччю варіантів приготування, у тому числі додавання різних інгредієнтів. Так, наприклад, дуже популярний став у нас лечо з кабачком, зважаючи на доступність, малокалорийности і користь цього овоча. Пропонуємо рецепт лечо з кабачками для заготівлі на зиму.

Продукти
  • Кабачок - 2 кг
  • Перець солодкий - 5 штук
  • Помідори - 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 10 шт.
  • Томат-паста - 350 г
  • Масло рослинне - 1 стакан, Цукор - 1 стакан, Сіль - 1 ст. ложка
  • Оцет 9% - 1 ст. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для лечо з кабачками.

Шаг №2

Як приготувати лечо з кабачками:


Кабачки очистити і нарізати кубиками зі стороною 1 див.

Шаг №3

Вимити перець, нарізати соломкою.

Шаг №4

Очистити цибулю, нарізати півкільцями.

Шаг №5

Вимити помідори, нарізати часточками.

Шаг №6

Приготувати соус: в 1 л води додати томатну пасту, олію, цукор, сіль і оцет. Перемішати.

Шаг №7

Помістити в отриманий соус кабачки. Поставити каструлю на плиту, довести до кипіння, закрити кришкою і варити 10 хв. при слабкому кипінні.

Шаг №8

Через 10 хв. додати перець, помідори і цибулю. Проварити 10 хвилин.

Шаг №9

Розкласти лечо з кабачками по стерилізованим банкам і закатати.

Шаг №10

Лечо з помідорами і кабачками готовий. Приємного апетиту!

Вгору