Лечо по-домашньому

6 8 55 хв. 85 хв.

Восени, в сезон овочів рецепти лечо дуже популярні для заготівлі овочів на зиму. Консервація лечо по-домашньому з солодкого перцю і помідорів описана в запропонованому рецепті лечо — простіше не буває!

Продукти
  • На 8 банок місткістю 0,5 л:
  • Помідори — 4 кг
  • Перець — 3 кг
  • Олія рослинна — 1 склянка
  • Оцет 9% — 1,5-2 склянки ложки
  • Цукор — 1 склянка
  • Сіль — 2 ст. ложки
Покрокове приготування
1 Лечо по-домашньому, шаг 1

Підготувати продукти для лечо по-домашньому.

:)
2 Лечо по-домашньому, шаг 2

Як приготувати лечо по-домашньому:

Помідори вимити, нарізати.

3 Лечо по-домашньому, шаг 3

Пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером.

4 Лечо по-домашньому, шаг 4

Викласти в каструлю, посолити. Згасити з сіллю в протягом 30 хвилин. Гасити потрібно на середньому вогні.

5 Лечо по-домашньому, шаг 5

Тим часом перець вимити, видалити плодоніжки і насіння, нарізати великими шматками (квадратиками із стороною 2-3 см).

6 Лечо по-домашньому, шаг 6

Перець додати до помідорів. Перемішати.

7 Лечо по-домашньому, шаг 7

Додати цукор і соняшникова олія, варити 20-30 хвилин.

8 Лечо по-домашньому, шаг 8

Банки вимити, прогріти духовці.

9 Лечо по-домашньому, шаг 9

У лечо додати оцет, прокип'ятити 1-2 хвилини.

10 Лечо по-домашньому, шаг 10

Потім розкласти лечо по-домашньому в гарячі банки і закатати.

11 Лечо по-домашньому, шаг 11

Лечо на зиму по-домашньому готово. Приємного апетиту

Вгору