Лечо з перцю

5 9 90 хв. 210 хв.

Один з улюблених видів заготовок на зиму - лечо з болгарського перцю.

Продукти
  • Перець болгарський - 1 кг
  • Томат-пюре - 1 кг
  • помідори - 1,5 кг
  • Сіль - 50 г
  • Цукор - 50 г
Приготування

Як робити: Лечо з перцю? Дуже просто читайте далі...

Для приготування лечо з перцю також знадобляться:

сито

каструля на 2 літра

три півлітрові банки з кришками

ключ для закачування

Покрокове приготування

Шаг №1

Перед тим, як приготувати лечо з помідорів і перцю, потрібно підготувати всі інгредієнти.

Шаг №2

Щоб приготувати томат-пюре самостійно, помідори миють, нарізають, проварюють.

Шаг №3

Потім проварені помідори протирають через сито, відокремлюючи шкірку і насіння. Помідорну масу уварюють на одну третину.

Шаг №4

Для приготування лечо з перцю солодкий болгарський перець (зелений, червоний або частково почервонілий) миють, очищають від плодоніжок і насіння.

Шаг №5

Розрізають перець поздовжньо на смужки шириною 2 см (біля основи) або на квадратики.

Шаг №6

Потім на кожен кілограм томату-пюре додають 1 кілограм нарізаного солодкого перцю, кладуть цукор, сіль і кип'ятять 10 хвилин.

Шаг №7

Кришки кип'ятять, банки миють і стерилізують. Для 1 кг перцю з 1 кілограмом томат-пюре потрібно три 0,5 літрові банки.

Шаг №8

Гаряче лечо з перцю розкладають в стерилізовані скляні банки, рівномірно розподіляючи перець і томат. Шматочки перцю повинні бути повністю покриті томатом.

Шаг №9

Банки закривають кришками, ставлять у каструлю на дерев'яну решітку або тканинну серветку. У каструлю наливають холодну воду, на два пальці не доливаючи до верху банок, і стерилізують лечо з перцю в підлогу-літрові банки - 30 хвилин, літрові - 35-40 хвилин.

Шаг №10

Зберігати лечо з перцю можна в підвалі, коморі або в холодильнику.
При подачі на стіл лечо з перцю можна прикрасити зеленню.

Вгору