«Лечо»

7

Рецепти лечо з перцю різноманітні, по-різному його готують в різних країнах. В угорське лечо зазвичай додають копчені м'ясопродукти. В нашому варіанті лечо з перцю і помідорів готується на основі копченого сала.

Продукти
  • Перець солодкий зелений (паприка) — 1,2 кг
  • Помідори — 900 г
  • Цибуля ріпчаста — 200 г, Сало копчене — 80 г
  • Паприка червона мелена — 5 г
  • Сіль — 25 г (за смаком
  • Масло рослинне — 80 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта перед вами.

Шаг №2

Приготування лечо.

Закип'ятити чайник. Занурити помідори на кілька секунд у киплячу воду.

Шаг №3

Очистити з помідорів шкірку і розрізати кожен на чотири частини (великі — на вісім частин).

Шаг №4

Вимити перець. Вилучити із зеленої паприки серцевину з зернами.

Шаг №5

Розрізати кожну частину уздовж на 5-6 частин. Якщо зелена паприка володіє значною гостротою, то перед вживанням її слід ошпарити окропом.

Шаг №6

Нарізати невеликими кубиками сало. Цибуля очистити, вимити, порубати ножем.

Шаг №7

Розігріти сковороду, додати рослинне масло (або жир), Викласти сало.

Шаг №8

Трохи підсмажити його в невеликій кількості рослинного масла (жиру), 2-3 хвилини на середньому вогні і додати нарізаний цибулю.

Шаг №9

Смажити все разом , помішуючи, 2-3 хвилини. Як тільки цибуля набуде золотистого відтінку, посипати його червоною паприкою, посолити.

Шаг №10

Потім покласти зелену паприку і помідори.

Шаг №11

Все перемішати. Гасити лечо під кришкою на слабкому вогні до готовності (10-15 хвилин).

Шаг №12

«Лечо» готове. Подавати теплим.

Шаг №13

Приємного апетиту!

Вгору