Лазанья з грибами і м'ясом під соусом марінара

10 8

Приготування лазаньї займає багато часу, але якщо заготовити соус маринара заздалегідь або купити готовий в банку, то приготування цього чудового італійського блюда не завдасть клопоту.

Продукти
  • Гриби печериці (різані скибочками) - 460 г
  • Цибуля ріпчаста великий (подрібнений) - 1 шт. (2 склянки)
  • Олія оливкова екстра класу - 2 ст. л.
  • Італійські трави сушені - 2 ст. л.
  • Італійські ковбаски або купати (випотрошені) - 450 г
  • Часник (подрібнений через прес) - 3 зубки
  • Червоне сухе вино - 1 склянка
  • Соус маринара свіжий або консервований - 4 2/3 склянки
  • Листи для лазаньї - 270 г
  • Сир Рікотта - 400 г
  • сир Твердий (подрібнений на тертці) - 4 склянки (460 м)
Приготування

Як робити: Лазанья з грибами і м'ясом під соусом марінара? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати лазанью з грибами і м'ясом:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. У великій чавунній каструлі (казанку) розігріти оливкову олію до появи димку. Висипати в каструлю різані гриби і цибулю, посипати травами і готувати, помішуючи, до м'якого стану грибів, близько 6 хвилин.

2. Потім викласти фарш з ковбасок і готувати, помішуючи і розламуючи великі шматки фаршу ребром ложки, до коричневого кольору, близько 5 хвилин.

3. Додати часник, готувати близько 1 хвилини. Залити вміст каструлі вином, готувати до випаровування рідини, близько 2 хвилин. Зняти казанок з плити, відставити убік.

4. У термостійку форму, розміром 32х22х12 см, налити 2/3 склянки соусу маринара, розрівняти по дну. На соус викласти шар листів лазаньї (приблизно 4 штуки). На аркуші налити ще 1 склянку соусу, посипати 1/3 всієї рікотти і 1 склянкою пармезану. Зверху викласти 1/3 всього м'ясного соусу. Повторити шари двічі, завершивши листами лазаньї, залитими 1 склянкою соусу і посипаними залишилися склянкою пармезану.

5. Накрити форму фольгою і поставити в розігріту духовку на 45 хвилин. Потім зняти фольгу і поставити лазанью з грибами в духовку ще на 10 хвилин.

Перед подачею дати лазіння з грибами постояти при кімнатній температурі хвилин 15.

Вгору