Лазанья овочева

13 6 20 хв. 70 хв.

Смачна овочева лазанья з багатим сирним соусом. Прекрасне блюдо, яке прикрасить і повсякденний і святковий стіл!

Продукти
  • Пластини для лазаньї свіжі - 300 г
  • Картопля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Цукіні - 1 шт
  • Печериці - 200 г
  • Цибуля - 1/2 шт.
  • Селера стеблевый - 1 черешок
  • Для соусу бешамель:
  • Масло вершкове - 40 г
  • Борошно - 40 г
  • Молоко - 700 мл
  • Сіль
  • Перець
  • Мускатний горіх
  • Сир - 200 г
Приготування

Як робити: Лазанья овочева? Дуже просто читайте далі...

Овочі ви можете вибрати будь-які за вашим смаком. Крім використаних мною, також добре підійде савойська капуста, стручкова квасоля, топінамбур, ріпа, шпинат.

Я використовувала сир горгонзола, має пряний, яскраво виражений смак. Але ви можете використовувати будь-який сир, який вам подобається. Якщо ваш сир потверже, натріть його на крупній тертці.

Я в цей раз використовувала свіжі листи лазаньї, вони не потребують попередньої підготовки. Якщо ж ви вибрали «сухий» варіант, пласти слід попередньо відварити 3-4 хвилини в солоній воді з краплею олії. Викласти пласти на кухонне рушник не внахлест, щоб не злиплися.

Також можна легко самим приготувати листи для лазаньї в домашніх умовах. Для 300 г пасти знадобиться: 300 г борошна, 3 яйця, сіль. Замісити круте тісто і дати йому постояти півгодини під кухонним рушником. Далі тонко розкачуємо тісто (борошна не жаліти) і нарізаємо великими прямокутниками.

Покрокове приготування
1 Лазанья овочева, шаг 1

Як приготувати овочеву лазанью з соусом Бешамель:

Готуємо достатньо рідкий соус Бешамель: каструлі розтоплюємо вершкове масло. Всипаємо борошно, ретельно розмішуємо. Вливаємо тепле молоко і доводимо до кипіння, весь час розмішуючи! Сіль, мускатний горіх. Варимо буквально 5 мін. на дуже маленькому вогнику. Розмішувати постійно.

:)
2 Лазанья овочева, шаг 2

М'який сир нарізаємо шматочками і розчиняємо в гарячому соусі.

3 Лазанья овочева, шаг 3

Всі овочі миємо, чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. Обсмажуємо на рослинному маслі. Солимо, додаємо трохи води і тушкуємо, поки овочі не стануть досить м'якими, але не повинні занадто розваритися і перетворитися в кашу.

4 Лазанья овочева, шаг 4

Вогнетривку форму злегка змащуємо маслом. Першим викладаємо шар соусу бешамель.

5 Лазанья овочева, шаг 5

Потім шар лазаньї.

6 Лазанья овочева, шаг 6

Овочі перекладаємо в каструльку з соусом і розмішуємо до отримання однорідної маси.

7 Лазанья овочева, шаг 7

На шар пластини для лазаньї викладаємо шар соусу. Чергуємо шари. Не раджу робити лазанью більше, ніж 5-6 шарів — ризикуємо, що не пропечеться рівномірно.

8 Лазанья овочева, шаг 8

Поміщаємо лазанью духовку при 200 градусах, запікаємо овочеву лазанью близько 40-50 мін.

9 Лазанья овочева, шаг 9

Овочева лазанья з соусом Бешамель готова. Приємного апетиту!

Вгору