Лаваш з сиром і помідорами

10

Це блюдо з лаваша ідеально підходить для приготування на решітці гриля. Вся начинка практично готова, тому достатньо 10 хвилин для отримання готового страви на пікніку. Можна лаваш з начинкою і в духовці швидко приготувати. Виходить не тільки дуже апетитно, але і неймовірно смачно. З лаваша виходить відмінна закуска, і зробити її зможе навіть починаюча господиня без досвіду в кулінарії.

Продукти
  • Лаваш тонкий — 1 аркуш
  • Сир сулугуні — 100 г
  • Сир твердий — 100 г
  • Помідори — 1-2 шт.
  • Зелень петрушки — за смаком
  • Зелень кропу — за смаком
  • Майонез — 50 мл
  • Часник — 1 зубок
  • Олія
  • Сіль
  • Перець запашний мелений
Покрокове приготування

Шаг №1

Сир нарізати тонкими шматочками. Можна його і натерти, при бажанні помучитися з теркою. Розкладаються шматочки сиру на квадрат лаваша, по центру.

Шаг №2

Помідори нарізати скибочками, розкладаються поверх сиру. Краще класти їх зверху сиру, щоб запобігти просочування соком томатів самого лаваша.

Шаг №3

Насипається подрібнена зелень.
Давиться зубок часнику, він розподіляється по начинці.
Можна часник перемішати з майонезом і провести змазування начинки часниково-майонезній сумішшю.

Шаг №4

Наливається зверху майонез.
Можна додатково підсолити начинку. Поперчити її також бажано, адже так набагато смачніше.

Шаг №5

Закривається начинка двома вільними сторонами лаваша.

Шаг №6

Необхідно трохи полити зверху отриманий пиріг з лаваша рослинним маслом.

Шаг №7

Поміщається лаваш з начинкою на решітку гриля або в духовку. Випікати слід до розплавлення сиру і підрум'янення. Піде на це близько 10-15 хвилин при помірному жарі в духовці.

Шаг №8

Подавати лаваш з сиром і помідорами слід в теплому вигляді.

Вгору