Латкес - овочеві оладки (деруни)

10

Смачні і корисні латкес - оладки з картоплі або інших овочів. Але в цьому рецепті буде все, крім картоплі - готуємо оладки (деруни) з моркви, пастернаку і цибулі. Латкес - традиційне блюдо на єврейське свято Ханука.

Продукти
  • Яйця - 2 шт.
  • Корінь пастернаку - 1 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Борошно - 3 ст. ложки
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Масло рослинне для смаження
  • Для соусу (за бажанням):
  • Сметана
  • Зелень (кріп)
Покрокове приготування

Шаг №1

У миску вбити яйця. Посолити, поперчити, додати трохи рослинного масла.

Шаг №2

Збити до однорідності.

Шаг №3

Корінь пастернаку очистити, вимити і натерти на крупній тертці прямо в миску зі збитими яйцями.

Шаг №4

Точно так само очистити, вимити і натерти моркву.

Шаг №5

Цибулину теж натерти на тертці.

Шаг №6

Додати борошно.

Шаг №7

Перемішати.

Шаг №8

На сковороді добре розігріти рослинного масла (трохи). Викласти ложкою овочеву масу в гаряче масло, злегка приплюснути.

Шаг №9

Обсмажувати латкес з двох боків до рум'яності.

Шаг №10

В якості соусу можна змішати сметану з нарізаним кропом або іншою зеленню.

Шаг №11

Викладаємо готові латкес на тарілку і відразу подаємо, гарячими, зі сметанним соусом.
Насолоджуємося!

Вгору