Локшина соба з грибами і сиром тофу

11

Ні одне японське меню не обходиться без гречаної локшини соба. Рецепт цього простого і смачної страви дозволить вам відчути смак японської кухні.

Продукти
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Часник (чищений і нарізаний тонкими смужками) - 2 зубки
  • Імбир (чищений і нарізаний тонкими смужками) - 25 см
  • Перець чилі (очищений від насіння і дрібно рубаний) - 1 шт.
  • Суміш різних видів печериць (шиїтаке, білі і т. д.) - 300 г
  • Китайське шаосінське вино (можна будь-рисове або херес) - 125 г
  • Устричний соус - 60 г (1/4 склянки)
  • Локшина соба (коричнева японська локшина) - 400 г
  • Лук зелений (дрібно різаний) для сервірування
  • Сир тофу - 200 г
Приготування

Як робити: Локшина соба з грибами і сиром тофу? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати локшину соба:

1. У каструлі довести до кипіння воду, злегка підсолити і викласти локшину соба, варити до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

2. Тим часом в воке або іншій великій сковороді розігріти на сильному вогні 1 столову ложку оливкової олії. Викласти на добре розігріту сковороду часник, імбир і перець чилі, смажити, помішуючи, близько 30 секунд. Потім додати в сковороду гриби і смажити ще близько 1 хвилини.

3. Налити в сковороду вино і устричний соус, готувати близько 1 хвилини.

4. Готову локшину соба відкинути на друшляк, дати воді стекти, а потім викласти локшину на порційні тарілки. Зверху на локшину соба викласти вміст сковороди, посипати соба з соусом зеленою цибулею і подати з сиром тофу.

Вгору