Лангет з яловичини

5

Лангет — тонкий, неширокий шматок яловичини в формі мови, відбитий і обсмажений на сковороді. Лангет відомий, як один з найбільш простих у приготуванні страв.

Продукти
  • Яловичина (тонка частина вирізки) — 300 г
  • Масло рослинне або сало топлене — 0,5 ст. ложки
  • Масло вершкове — 50 г
  • Сіль — 2-3 щіпки
  • Перець чорний мелений — 1-2 щіпки
Приготування

Як робити: Лангет з яловичини? Дуже просто читайте далі...

Замість вирізки можна взяти задню ногу. М'ясо порубати січкою або відбити молотком, потім обробити лангеты і готувати так само, як зазначено вище.

Лангет можна подавати з будь-яким гарніром. Наприклад, з смаженою картопляним пюре (сформувати з картопляного пюре котлети, змастити їх яйцем, обваляти в сухарях і підсмажити в духовці).

Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти для приготування лангета з яловичини.

Шаг №2

Як приготувати лангет з яловичини:

Вирізку помити, обсушити, видалити плівки і нарізати поперек волокон на шматки товщиною близько 1,5-2 див.

Шаг №3

Відбити дерев'яним молоточком і вирізати довгасті, злегка загострені з одного кінця лангеты (у формі язичка).

Шаг №4

Посипати лангеты сіллю і перцем.

Шаг №5

Добре розігріти на сковорідці сало. Смажити лангет з двох сторін кілька хвилин до рум'яної скоринки (до бажаного ступеня готовності — від слабо прожареного до повністю прожареного). Для цього смажити спочатку 2-3 хвилини з одного боку.

Шаг №6

А потім ще 2 хвилини з іншого боку.

Шаг №7

Розтопити вершкове масло.

Шаг №8

Готові лангеты акуратно викласти на підігріте блюдо і полити зверху розтопленим вершковим маслом.

Шаг №9

Навколо розкласти гарнір — смажена картопля або відварну брюссельську капусту, тушковану моркву, відварений зелений горошок, политий вершковим маслом, цвітну капусту. Лангет з гарніром відразу ж подавати на стіл.

Вгору