Лагман (узбецька кухня)

13 6 20 хв. 50 хв.

Лагман на обід - на швидку руку, швидко і смачно. Це вегетаріанський варіант відомого страви.

Продукти
  • Вермішель (довга) - 400 г
  • Соя - 100 г
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Томат-паста - 1 ст. ложка
  • або помідори - 3-4 шт.
  • Сіль - 0,5 ст. ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Рослинна олія - 30 г
  • Часник (за бажанням) - 2-4 зубчики
  • Зелень - 1 пучок
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для рецепта лагмана узбецького вегетаріанського перед вами.

Шаг №2

Як приготувати лагман без м'яса:

Вермішель відварити окремо. Для цього закип'ятити в каструлі 2,5 л води, посолити. Опустити в окріп довгу вермішель, довести до кипіння. Варити на середньому вогні до готовності, відповідно до інструкції - 4-10 хвилин.

Шаг №3

Готову локшину відкинути на друшляк.

Шаг №4

Закип'ятити чайник. Покласти в каструлю соєве м'ясо, залити окропом. Варити на середньому вогні 10 хвилин без кришки.

Шаг №5

Відкинути на друшляк.

Шаг №6

Почистити і помити картоплю, нарізати на шматочки.

Шаг №7

Налити в каструлю 2 л води. Довести до кипіння.

Опустити картоплю в окріп. Картоплю відварити до готовності, близько 20 хвилин.

Шаг №8

Поки вариться картопля, моркву почистити, помити, натерти на крупній тертці.

Шаг №9

Цибуля ріпчаста почистити, помити, нарізати кубиками.

Шаг №10

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти цибулю і моркву. Пасерувати, помішуючи, 2-3 хвилини.

Шаг №11

Потім додати томат-пасту. Перемішати.
Замість томат-пасти можна додати помідори. Для цього їх потрібно очистити від шкірки і подрібнити.

Шаг №12

В кінці гасіння додати сою і згасити 5-10 хвилин під кришкою на невеликому вогні.

Шаг №13

В картопляний відвар додати пасеровані овочі з соєю, посолити, додати спеції. Варити під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин.

Шаг №14

Почистити, посікти ножем часник. Помити, дрібно нарізати зелень.

Шаг №15

У тарілки розкласти вермішель, залити овочевим бульйоном. Зелень і часник додати в тарілки.
Лагман по-узбецьки вегетаріанський готовий. Приємного апетиту!

Вгору