Лагман (узбецька кухня)

13 6 20 хв. 50 хв.

Лагман на обід - на швидку руку, швидко і смачно. Це вегетаріанський варіант відомого страви.

Продукти
  • Вермішель (довга) - 400 г
  • Соя - 100 г
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Томат-паста - 1 ст. ложка
  • або помідори - 3-4 шт.
  • Сіль - 0,5 ст. ложки
  • Перець - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Рослинна олія - 30 г
  • Часник (за бажанням) - 2-4 зубчики
  • Зелень - 1 пучок
Покрокове приготування
1 Лагман (узбецька кухня), шаг 1

Продукти для рецепта лагмана узбецького вегетаріанського перед вами.

:)
2 Лагман (узбецька кухня), шаг 2

Як приготувати лагман без м'яса:

Вермішель відварити окремо. Для цього закип'ятити в каструлі 2,5 л води, посолити. Опустити в окріп довгу вермішель, довести до кипіння. Варити на середньому вогні до готовності, відповідно до інструкції - 4-10 хвилин.

3 Лагман (узбецька кухня), шаг 3

Готову локшину відкинути на друшляк.

4 Лагман (узбецька кухня), шаг 4

Закип'ятити чайник. Покласти в каструлю соєве м'ясо, залити окропом. Варити на середньому вогні 10 хвилин без кришки.

5 Лагман (узбецька кухня), шаг 5

Відкинути на друшляк.

6 Лагман (узбецька кухня), шаг 6

Почистити і помити картоплю, нарізати на шматочки.

7 Лагман (узбецька кухня), шаг 7

Налити в каструлю 2 л води. Довести до кипіння.

Опустити картоплю в окріп. Картоплю відварити до готовності, близько 20 хвилин.

8 Лагман (узбецька кухня), шаг 8

Поки вариться картопля, моркву почистити, помити, натерти на крупній тертці.

9 Лагман (узбецька кухня), шаг 9

Цибуля ріпчаста почистити, помити, нарізати кубиками.

10 Лагман (узбецька кухня), шаг 10

Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Викласти цибулю і моркву. Пасерувати, помішуючи, 2-3 хвилини.

11 Лагман (узбецька кухня), шаг 11

Потім додати томат-пасту. Перемішати.
Замість томат-пасти можна додати помідори. Для цього їх потрібно очистити від шкірки і подрібнити.

12 Лагман (узбецька кухня), шаг 12

В кінці гасіння додати сою і згасити 5-10 хвилин під кришкою на невеликому вогні.

13 Лагман (узбецька кухня), шаг 13

В картопляний відвар додати пасеровані овочі з соєю, посолити, додати спеції. Варити під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин.

14 Лагман (узбецька кухня), шаг 14

Почистити, посікти ножем часник. Помити, дрібно нарізати зелень.

15 Лагман (узбецька кухня), шаг 15

У тарілки розкласти вермішель, залити овочевим бульйоном. Зелень і часник додати в тарілки.
Лагман по-узбецьки вегетаріанський готовий. Приємного апетиту!

Вгору