Лагман по-кыргызски

12

Ситне м'ясне блюдо середньоазіатської кухні. З локшиною домашнього приготування і овочами.

Продукти
  • Для тіста:
  • Вода — 0,75 склянки, Борошно — 2 склянки
  • Сіль — 1 щіпка
  • Для соусу:
  • Яловичина — 300 г
  • Масло вершкове — 60 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Томатна паста — 50 р
  • Редька — 200 г
  • картопля — 200 г
  • Часник — 4 зубки
  • Сіль — 0,5-0,75 ч. ложки
  • Перець чорний — 0,25 ч. ложки
  • *
  • Оцет (для подачі) — 1-2 ст. ложки
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготувати продукти.

Шаг №2

З борошна і води приготувати прісне тісто. Для цього борошно потрібно просіяти, влити воду, додати сіль.

Шаг №3

Поступово замісити тісто. Накрити його рушником і залишити на 30-40 хвилин.

Шаг №4

Приготувати соус: м'ясо дрібно нарізати.

Шаг №5

Редьку або картопля вимити, очистити і нарізати кубиками.

Шаг №6

Цибулю очистити і дрібно нарізати.

Шаг №7

На сковороді розігріти рослинне масло. Викласти м'ясо, обсмажити до рум'яної скоринки на середньому вогні (5-10 хвилин). Час від часу перемішувати.

Шаг №8

Додати цибулю і редьку (або картопля), нарізані дрібними кубиками. Перемішати. Смажити ще 5 хвилин.

Шаг №9

Перець очистити, вимити і дрібно нарізати.

Шаг №10

Додати перець, продовжувати смажити 3-5 хвилин.

Шаг №11

Часник очистити, нарізати і злегка роздавити.

Шаг №12

Потім ввести томат-пюре, рубаний часник.

Шаг №13

Влити воду або бульйон, закрити кришкою і тушкувати до готовності (30-35 хвилин).

Шаг №14

З тіста розкачати тонкий пласт, нарізати локшину.

Шаг №15

Закип'ятити воду (2 л), посолити (1,5 ч. ложки). Опустити локшину в окріп, відварити її в підсоленій воді до готовності (7-10 хвилин).

Шаг №16

Злити воду, промити локшину.

Шаг №17

Нарізати зелень.

Шаг №18

Розкласти локшину по тарілках.

Шаг №19

При подачі до столу локшину залити соусом, зеленню. Окремо подати оцет.

Вгору