Лагман

13 4 90 хв. 90 хв.

Напевно, сьогодні вже всі пробували лагман. Чи не пробували ще? Це блюдо дуже популярне серед народів Середньої Азії. Ось і ми вирішили випробувати черговий рецепт і ділимося з вами.

Продукти
  • М'якоть яловичини - 350 г
  • Масло топлене - 3 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Морква - 4 шт.
  • Редька (за бажанням) - 0,5 шт
  • Перець солодкий - 4 шт.
  • Помідори - 3-4 шт.
  • або томат-пюре - 4 ст. ложки
  • Картопля - 4 шт
  • Часник - 8 зубчиків
  • Бульйон м'ясний - 4-5 склянок
  • Сіль - 1-2 ч. ложка (за смаком)
  • чорний Перець - 1 щіпка (за смаком
  • Зелень петрушки - 1 пучок (за смаком
  • Зелень селери - 0,5 пучка (за смаком)
  • Для локшини:
  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 1 стакан, Сіль - 1,25 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для лагмана перед вами.

Шаг №2

Як приготувати лагман:

Борошно просіяти в миску.

Шаг №3

Борошно з'єднати з водою, додати сіль (1 ч. ложку).

Шаг №4

Спочатку перемішувати тісто ложкою.

Шаг №5

А потім рукою замішати круте тісто.

Шаг №6

Надати йому форму ковбаски. Змастити поверхню тіста маслом, залишити на 10 хвилин.

Шаг №7

Потім тісто розкотити в дуже тонкий пласт (0,5-1 мм).

Шаг №8

Тісто скласти в 16 - 32 рази і нарізати.

Шаг №9

Розгорнути локшину. Локшину поперек не розрізають.

Шаг №10

У казанок налити 2,5 л води, поставити на вогонь, закип'ятити. Посолити (0,25 ч. ложки). Опустити локшину в киплячу підсолену воду, довести до кипіння, помішуючи. Зварити на середньому вогні до готовності (4-6 хвилин).

Шаг №11

Локшину викласти в друшляк, промити холодною водою. Накрити кришкою і відставити.

Шаг №12

Приготувати соус для лагмана. М'ясо помити, нарізати дрібними шматочками (розміром приблизно 1-1,5 см).

Шаг №13

Моркву очистити, помити і нарізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертці.

Шаг №14

Лук очистити, помити і дрібно порубати ножем.

Шаг №15

Часник очистити, дрібно порубати ножем.

Шаг №16

Перець помити, очистити від насіння, нарізати соломкою.

Шаг №17

Помідори помити, очистити від шкірки, нарізати ножем або натерти на тертці.

Шаг №18

Картоплю почистити, помити і нарізати кубиками (розмір приблизно 1*1 см).

Шаг №19

Зелень помити і дрібно порубати ножем.

Шаг №20

Розігріти казанок. Додати масло. Рубані цибулю, моркву, редьку (за бажанням) і солодкий перець обсмажити в маслі на середньому вогні, помішуючи, 5-7 хвилин.

Шаг №21

Потім додати до них м'ясо, підготовлені помідори (або томат), рубаний часник. Посолити, поперчити за смаком.

Шаг №22

Залити все м'ясним бульйоном і довести до кипіння.

Шаг №23

Після опустити в соус, нарізану кубиками картоплю.

Шаг №24

Перемішати соус, довести до кипіння, тушкувати до готовності протягом 25 - 30 хвилин на повільному вогні.

Шаг №25

Локшину в друшляку обдати підсоленим крутим окропом, дати воді стекти, а потім, розділивши на чотири порції, викласти кожну порцію в глибоку тарілку.

Шаг №26

Далі залити локшину соусом і посипати лагман рубаною зеленню петрушки або селери.
Лагман готовий, можна подавати!
Приємного апетиту!

Вгору