Лагман

14 6 60 хв. 90 хв.

Для цього знаменитого азіатського страви готують домашню локшину і подають її з м'ясним соусом (ваджу). Як зробити ваджу для лагмана і простий спосіб приготування локшини дивіться в цьому рецепті.

Продукти
  • Яловичина — 600 г
  • Рослинна олія (або жир) — 30 г
  • Картопля — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 50 г
  • Часник — 12 г
  • Перець болгарський — 50 г
  • Морква — 80 г
  • Редька (за бажанням) — 50 р
  • Томат-пюре — 40 г
  • або свіжі помідори — 3-4 шт.
  • Спеції — 0,25 ч. ложки (за смаком)
  • Сіль — 1 ст. ложка (за смаком)
  • Бульйон (або окріп) — 1 л (за смаком)
  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне — 300 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Вода — 100 г
  • Для подачі:
  • Зелень — 2 ст. ложки (за смаком)
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом лагмана з м'ясом перед вами.

Шаг №2

Як приготувати узбецький лагман по-домашньому:

Борошно просівають.

Шаг №3

У миску до борошна додають яйця і воду. З борошна, води і яєць замішують прісне тісто (як на домашню локшину).

Шаг №4

Підсипаючи борошно, тісто тонко розкочують (близько 2 мм завтовшки).

Шаг №5

Гурток тесту посипають борошном, згортають у трубочку, нарізають довгою локшиною.

Шаг №6

Переходимо до того, як зробити ваджу для лагмана. Кип'ятять 2 л води, солять (1 ч. ложка солі). У окріп опускають локшину, доводять до кипіння, відварюють в солоній воді до готовності (3-4 хвилини)

Шаг №7

Готову локшину промивають 2-3 рази і відкидають на друшляк.

Шаг №8

Для лагмана готують м'ясний соус(ваджу). М'ясо миють, нарізають дрібними брусочками, солять.

Шаг №9

Очищають і миють цибулю і моркву. Моркву нарізають соломкою, а цибулю — кубиками.

Шаг №10

Перець і редьку (за бажанням) очищають, миють і нарізають соломкою.

Шаг №11

Картоплю очищають, миють і нарізають брусочками.

Шаг №12

Часник очистити, дрібно рубають.

Шаг №13

Розігрівають сковороду (або казанок), додають рослинне масло (або жир). У гаряче масло додають м'ясо.

Шаг №14

М'ясо обсмажують в олії (жиру) на середньому вогні, помішуючи, до утворення рум'яної скоринки (10-15 хвилин).

Шаг №15

Потім додають нарізану соломкою моркву, ріпчасту цибулю, солодкий стручковий перець, редьку (за бажанням).

Шаг №16

Все перемішують і продовжують смажити ще 8-10 хв, періодично помішуючи.

Шаг №17

Викладають все в казанок.

Шаг №18

Потім додають картоплю, нарізану брусочками, подрібнений часник, томат-пюре або нарізані свіжі помідори.

Шаг №19

Заправляють чорним і червоним перцем, заливають водою або бульйоном) і тушкують на слабкому вогні до готовності 30-40 хв.

Шаг №20

При подачі локшину підігрівають, опустивши в гарячу воду. Укладають в каси або глибоку тарілку, заливають зверху м'ясним соусом і посипають лагман рубаною зеленню.
Приємного апетиту!

Вгору