Лагман

15 4 50 хв.

Лагман по-уйгурски.

Продукти
  • Ребра баранячі - 600 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Картопля - 1 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Редька - 1 шт.
  • Перед солодкий (червоний і зелений) - 2 шт
  • Перець гіркий - 1 шт.
  • Часник - 1 головка
  • Капуста шаткована - 1 жменька
  • Помідори - 2 шт.
  • Масло рослинне - 4 ст. л.
  • Борошно - 4 склянки
  • Яйце - 1 шт.
  • Сода
  • Кінза - 1 пучок
  • Кумін (зіра) - 1 ч. л.
  • Коріандр - 1 ч. л.
  • Сіль
  • Чорний перець
Приготування

Як робити: Лагман? Дуже просто читайте далі...

Готування лагмана:

Локшину можна взяти звичайну, можна придбати спеціальну, для лагмана, як зробив я. А можна приготувати локшину для лагмана самим, як написано далі...

Просіяти борошно, вбити яйце, додати 1 ч. л. солі і, підливаючи 1 склянку води, замісити тісто. Загорнути тісто у харчову плівку і залишити на годину.

Потім тісто змочити солоною водою (на 2 ложки води 1 ч. л. солі і 1 щіпка соди) і обім'яти. Розділити тісто на шматочки і, розтягуючи від центру до країв, розкачати кожен шматочок до товщини 0,5-1 см Змастити маслом і викласти у вигляді спіралі на змащену маслом тарілку, починаючи від центру тарілки. Після цього ще раз розтягнути кожен джгутик (починати з першого, покладеного в центр) до товщини 2-3 мм Викладати нитки тесту (готову локшину) окремо один від одного.

Відварити локшину в підсоленому окропі протягом 3-4 хвилин. Відкинути на друшляк, обполоснути холодною водою і перемішати з невеликою кількістю масла.

Приготувати підливу. Для цього в казані з олією або курдючним жиром обсмажити на сильному вогні м'ясо, помішуючи, до рум'яної скоринки. Додати цибулю, нарізану півкільцями, обсмажити до м'якості.

Додати моркву і картоплю, нарізану крупною соломкою і готувати 3 хвилини. Додати нарізаний смужками перець, очищені від шкірки і порізані на 4 частини помідори. Готувати 5 хвилин. Потім додати цілу головку часнику і гіркий перець. Влити 2-3 склянки води і довести до кипіння. Накрити кришкою і готувати під кришкою 40 хвилин на слабкому вогні. Збільшити вогонь, посолити, поперчити, додати розтерті в ступці зіру і коріандр. Вийняти реберця, відокремити м'ясо від кісток і додати в казан шматочки м'яса. Додати нашатковану капусту і нарізану крупною соломкою редьку. Довести до кипіння, накрити кришкою і готувати на слабкому вогні 10-15 хвилин.

Опустити друшляк з локшиною в окріп (щоб її прогріти). Струсити воду і викласти локшину в глибокі миски. Полити локшину приготовленою підливою, посипати лагман дрібно рубаним часником і кінзою. Відразу ж подавати лагман до столу.

Вгору