Кыстыбый

15

Кыстыбый - апетитні татарські коржі з картопляним пюре. Кыстыбый дуже смачний як тепла, так і охолов. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!

Продукти
  • Для начинки:
  • Картопля - 1 кг
  • Часник - 1 зубчик
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Цибуля великий - 1 шт
  • Молоко - 200 мл
  • Масло вершкове - 50 г
  • Сіль - 0,5 ст. л.
  • Для тіста:
  • Яйце - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Молоко - 130 мл
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Мука - 300-400 г + для посипання столу
  • Масло вершкове - 60 г для змащування коржів
Приготування

Як робити: Кыстыбый? Дуже просто читайте далі...

Це страва для мене нове, ніколи раніше не готувала. Мені здавалося, що воно складне в приготуванні, так як досвіду у розкачування коржів у мене немає. Ось вирішила спробувати, і з другої коржі все вийшло. Дуже сподіваюся, що моє відео допоможе новачкам замісити гарне тісто і розкачати коржі.

Начинку поклала таку, яка була зазначена в рецепті.

Покрокове приготування

Шаг №1

Очистити картоплю, порізати кубиками, скласти в каструлю? залити водою, додати сіль, лавровий лити, зубчик часнику. Варити картоплю до готовності близько 30 хвилин.
Цибулю порізати кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, викласти в миску.

Шаг №2

Молоко закип'ятити в сотейнику, весь час помішуючи.

Шаг №3

Злити з готового картоплі всю воду, видалити лавровий лист і часник. За допомогою преса тиснемо картоплю, додаємо молоко, збиваємо пюре. Додаємо смажену цибулю і перемішуємо. Накриваємо кришкою, закутуємо каструлю в рушник і відставляємо в сторону.

Шаг №4

У миску розбити яйце, збити виделкою.
Додати молоко, топлений маргарин, сіль, цукор, перемішати.
Додати поступово борошно і замісити тісто.
Вимішуємо тісто на столі, воно не повинно прилипати до рук.

Шаг №5

Тісто залишаємо відпочити на 20 хвилин.

Шаг №6

Робимо з тіста невелику ковбаску, ділимо на 16 рівних частин. Кожен шматочок скачуємо в щільний кулька, накриваємо серветкою.

Шаг №7

Беремо одну кульку, потім в борошно з двох сторін і розкачуємо круглу коржик. Під час розкочування коржі весь час присипаємо її борошном, вона не повинна прилипати до столу, ні до качалці.
Стряхиваем зайву муку з коржі і випікаємо на сухій гарячій сковороді з обох сторін.
Готову корж перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим масло. Готові коржі накриваємо рушником, щоб не охолоджувались.

Шаг №8

Коли всі коржі спеклися, змащуємо їх картопляним пюре, тільки половину, а накриваємо другою половиною. На один корж йде приблизно 2 ст. л. картоплі.

Шаг №9

Викладаємо готовий кыстыбый на тарілочку.
Приємного апетиту!

Вгору