Квашені помідори

8

Дуже простий і швидкий рецепт квашених помідорів.

Продукти
  • Помідори — 10 кг (скільки піде)
  • Суцвіття кропу (парасольки) — 1 пучок (за смаком
  • Часник — 3 головки (за смаком
  • Зелень петрушки — 1 пучок (за смаком)
  • Для заливки 5-6 банок:
  • Вода — 10 л
  • Цукор — 500 г
  • Сіль — 300 г
  • Оцет 9% — 0,5 л
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для квашення помідорів перед вами.

Шаг №2

Як приготувати квашені помідори:

Помідори перебрати, добре промити.

Шаг №3

Часник очистити. Нарізати шматочками. Добре вимити пряні трави.

Шаг №4

Банки добре промити з содою. Покласти на дно по 3 парасольки кропу, по 5-6 зубків часнику, зелень петрушки. Наповнити підготовлені 3-літрові банки помідорами.

Шаг №5

Прокип'ятити розсіл. Для цього змішати всі інгредієнти в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння. Кип'ятити 5 хвилин на середньому вогні. Охолодити.

Шаг №6

Наповнені банки залити прокип'яченим холодним розсолом, додати зверху по парасольки кропу.

Шаг №7

Закрити банки капроновими кришками і поставити квашені помідори в підвал або на нижню полицю холодильника.
Приємного апетиту!

Вгору