Квашені баклажани з морквою та селерою

8

Улюблена заготовка. Люблю фаршировані баклажанчікі.

Продукти
  • Баклажани — 10 кг
  • Морква — 2 кг
  • Селера, корінь — 1 кг
  • Зелень селери — 1 пучок
  • Часник — 500 г
  • Перець гіркий — 2-3 шт.
  • Масло рослинне — 300 г
  • Сіль — за смаком
Приготування

Як робити: Квашені баклажани з морквою та селерою? Дуже просто читайте далі...

Так само, як квашені баклажани з морквою, можна фарширувати і болгарський перець. Перець попередньо очистити і залити окропом на 10 хвилин.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати квашені баклажани з морквою та селерою:

Баклажани вимити, відрізати хвостики. Помістити в каструлю, залити холодною водою. Посолити (1 ст. ложка солі на літр води). Поставити на вогонь, довести до кипіння. Варити на середньому вогні 5-10 хвилин.

Шаг №2

Поставити баклажани під гніт на годинку (щоб вийшов гіркий сік).

Шаг №3

Тим часом зробити начинку. Для цього вимити і відварити моркву. Охолодити. Очистити. Нарізати кубиками.

Шаг №4

Вимити і відварити корінь селери. Охолодити. Очистити. Нарізати кубиками.

(Корінь селери і моркву можна не відварювати, а натерти на крупній тертці і обсмажити на рослинному маслі до м'якості.)

Шаг №5

Цибуля очистити, вимити, нарізати кубиками. Цибулю обсмажити до м'якості на рослинному маслі.

Шаг №6

Зелень селери вимити. 1/3 частина дрібно нарізати.

Шаг №7

Часник очистити. Гіркий перець і часник подрібнити.

Шаг №8

У мисці з'єднати підготовлені моркву, селеру (корінь і зелень), цибуля, часник, гострий перець. Посолити за смаком. Добре перемішати.

Шаг №9

Кожен баклажан розрізати уздовж навпіл, нафарширувати овочами.

Шаг №10

Баклажан скласти, Обв'язати гілочкою селери.

Шаг №11

Фаршировані баклажани щільно укласти у відро чи велику каструлю. Залити рослинним маслом. Накрити чистою тканиною, поставити дерев'яний кружок і вантаж. Залишити при кімнатній температурі, квашені баклажани з морквою будуть готові через добу.

Шаг №12

Зберігати квашені баклажани, фаршировані морквою і селерою, в холодному місці.
Приємного апетиту!

Вгору