Квашені баклажани з капустою

9 16 45 хв. 4320 хв.

Навіть якщо свіжі овочі круглий рік (як, наприклад, в Єгипті), кисленького іноді полювання... Квашені баклажани з капустою ідеально підходять до вареників з картоплею... Виходить дуже смачно!

Продукти
  • Баклажани - 1,5 кг
  • Капуста - 400 г, Морква - 100 г
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Часник - 2 зубки
  • Перець чилі (за бажанням) - за смаком
  • (хто любить, я брала чорний перець)
  • Для розсолу:
  • Вода - 1,5 літра
  • Сіль - 70 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати квашені баклажани з капустою:

Баклажани (бажано вибрати одного розміру) вимити, відрізати плодоніжку, проткнути в декількох місцях виделкою або зубочисткою.

Шаг №2

Відварити (дати закипіти, залишити на 5 хвилин і вийняти).

Шаг №3

Покришити капусту, натерти моркву, порізати перець, видавити часник, трохи присолити і так залишити на деякий час.

Приготувати розсіл: закип'ятити воду з сіллю і остудити.

Шаг №4

Готові баклажани трохи остудити.

Шаг №5

Потім розрізати навпіл, віджати сік, нафарширувати капустою.

Шаг №6

Замотати баклажани з капустою злегка ниткою.

Шаг №7

Скласти баклажани з капустою в глибоку посуд.

Шаг №8

Залити охолодженим розсолом, зверху покласти гніт. Я накрила кришкою, можна ще форму для випічки поставити, а зверху - банку з водою.
І ставимо баклажани з капустою в тепле місце на 3 дня (у мене стояли в кімнаті).

Шаг №9

Через 3 дні квашені баклажани можна їсти.
що Залишилися баклажани прибрати в холодильник.

Шаг №10

Виходить дуже смачно! Ось спробуйте самі!

Приємного апетиту!

П.С. Я зверху поливаю квашені баклажани рослинним маслом, так смачніше!

Вгору