Куырдак по-семипалатински

Нет фото

найвідоміше блюдо казахської національної кухні. Рецепт, за яким готують в Семипалатинську.

Продукти
  • М'ясо - 5-7 кг
  • Цибуля - 4-5 головок
  • Часник - 2-3 головки
  • Олія соняшникова
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Лавровий лист - за смаком
Приготування

Як робити: Куырдак по-семипалатински? Дуже просто читайте далі...

Куырдак робиться тільки з парного (согум) м'яса.

Беремо м'ясо шийної частини і з передньої ноги. Дрібно рубаємо або пропускаємо через велику решітку м'ясорубки.

Дрібно нарізати цибулю і змішується з м'ясом. Додаємо цибулю, часник, перець чорний мелений, лавровий лист. Сіль додаємо за смаком.

У великому казані розігріваємо трохи соняшникової олії і смажимо приготоване м'ясо. У процесі смаження виділяється сік і жир, на якому куырдак смажиться до готовності.

М'ясо для куырдака зрізають відразу, як заріжуть худобину, і куырдак повинен бути готовий, поки інші помічники поділяють тушу.

Вгору