Кутаби (азербайджанські чебуреки)

13 8 60 хв. 60 хв.

Кутаб — тонкий пиріжок, найчастіше з начинкою із зелені або м'яса. Традиційне і дуже популярна страва азербайджанської кухні.

Продукти
  • *Для тіста:
  • Борошно пшеничне — 2 склянки
  • Вода — 0,5-0,75 склянки
  • Сіль — 1 щіпка
  • Олія рослинна — 1 ч. ложка
  • *Для фаршу:
  • Баранина — 400 г
  • Цибуля — 2-3 шт.
  • Гранат (сік) — 2 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 0,25 ч. ложки
  • Кориця — 1 щіпка
  • Масло вершкове для змащування — 100-150 г
  • Сметана або йогурт при подачі — 100-150 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Підготуйте продукти для приготування кутабів.

Шаг №2

Як приготувати кутаби (азербайджанські чебуреки):

У миску просійте борошно, додайте сіль, влийте воду.

Шаг №3

З борошна, води і дрібки солі замісити тісто (за бажанням, в тісто можна додати чайну ложку або трохи менше рослинного масла).

Шаг №4

Тісто ретельно вимісіть, накрийте рушником і відкладіть на 20-30 хвилин.

Шаг №5

М'якоть баранини дрібно наріжте або пропустіть через м'ясорубку.

Шаг №6

Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Шаг №7

З м'якоті баранини з додаванням цибулі приготуйте фарш, заправте сіллю, перцем, добре перемішайте, додайте сік граната (або барбарис). Можна посипати корицею (за бажанням).

Шаг №8

Ретельно перемішайте.

Шаг №9

Розділіть тісто для кутабів на невеликі шматочки (розміром з сірникову коробку).

Шаг №10

Розкачайте їх як можна тонше. Гуртки повинні бути розміром приблизно з пиріжкову тарілку (20 см в діаметрі).

Шаг №11

Покладіть на кожен гурток по 1 столовій ложці фаршу, розподіліть його рівномірно на одній половині кола. Кутаб загорніть у вигляді півмісяця і зліпіть краю.

Шаг №12

Розігрійте чавунну сковороду.
Пиріжки-кутаби смажте на розігрітій чавунній сковороді на середньому вогні. Можна пропекти кутаби на сухій сковороді під кришкою або смажити, злегка змастивши маслом сковороду, як для млинців.
Спочатку смажте 2 хвилини з одного боку.

Шаг №13

А коли кутаби підрум'яняться, переверніть їх і смажте ще 1,5 хвилини з іншого боку.

Шаг №14

Готові кутаби викладайте на тарілку і змащуйте маслом. Щоб кутаби стали м'якими, тарілку з готовими пиріжками загорніть в поліетиленовий пакет.

Шаг №15

Кутаби (чебуреки азербайджанською) готові. Подають кутаби з натуральним йогуртом (катыгом) або зі сметаною.

Вгору