Кус-кус з нутом, куркою і червоною цибулею

Нет фото
4 90 хв.

Турецьке блюдо з куркою, гарбузом, нутом і кус-кусом, звареною на пару.

Продукти
  • 500 р філе курки
  • 50 г вершкового масла
  • 100 г масла оливкового
  • 500 г кус-куса
  • 2 червоні цибулини
  • 200 г гарбуза
  • 200 г нуту (турецького гороху)
  • гострий перець
  • чорний перець
  • мелена кориця
  • сіль
  • 10 г м'яти
  • 10 г руколи
  • 10 г цибулі-шалот
Приготування

Як робити: Кус-кус з нутом, куркою і червоною цибулею? Дуже просто читайте далі...

1. Нут промити і замочити в холодній воді на ніч.

2. Курку нарізати дрібними кубиками, обсмажити на оливковій олії протягом декількох хвилин. Попередньо додати сіль, дрібно нарізані пір'я цибулі-шалот і листочки м'яти, гострий перець.

3. Додати в посуд з куркою склянку води, нут і тушкувати близько 20 хвилин.

4. Потім покласти нарізану дрібними кубиками гарбуз, додати ще літр води, довести все до кипіння і варити ще близько 30 хвилин, щоб випарувалася частина води.

5. Змочити кус-кус невеликою кількістю води, викласти в друшляк, закріпити над каструлею з куркою і варити на пару 30-40 хвилин з моменту, коли пара почне проходити через крупу.

6. Зварений на пару кус-кус викласти на блюдо, збризнути холодною водою і розім'яти грудки дерев'яною ложкою. Потім продовжити варити кус-кус на пару до повної готовності.

7. Додати в упарений бульйон з куркою, овочами і нутом вершкове масло і корицю, змішати бульйон з кус-кусом.

8. Окремо обсмажити на оливковій олії крупно нарізаний червоний лук.

9. Подача: готовий кус-кус викласти на блюдо, зверху покласти обсмажену червоний лук, прикрасити листочками м'яти, руколи і пір'ям лука-шалота.

Вгору