Курник «Самарський»

13 10 60 хв. 90 хв.

Незвичайний простий рецепт курника з начинкою з курки, рису і смаженої цибулі.

Продукти
  • *Для тіста:
  • Борошно — 4 склянки, Цукор — 1 ст. ложка
  • Маргарин столовий — 60 г
  • Яйця — 6-7 шт
  • Молоко — 2 ст. ложки
  • Лимонна кислота — на кінчику ножа
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • *Для начинки:
  • Куряче — 400 г
  • Рис — 0,3 склянки
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Масло вершкове — 60 г
  • Перець чорний мелений — 2-3 щіпки
  • Сіль — 1 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати курник «Самарський»:

Рис промити.

Шаг №2

Залити водою (1 стакан), посолити (0,5 ч. ложки), варити до готовності (30 хвилин). Додати масло.

Шаг №3

Цибулю очистити і нарізати.

Шаг №4

Куряче м'ясо нарізати.

Шаг №5

На сковороді розігріти вершкове масло. Викласти цибулю, обсмажити на середньому вогні до прозорості (5 хвилин на середньому вогні). Перекласти на тарілку.

Шаг №6

У той же масло викласти скибочки курки, посолити (0,5 ч. ложки) і поперчити. Посилити вогонь. Смажити, помішуючи, до золотистого кольору (10 хвилин).

Шаг №7

Маргарин розтопити і злегка остудити. Додати молоко, цукор і яйця.

Шаг №8

Всипати борошно, сіль, лимонну кислоту.

Шаг №9

Замісити прісне тісто для курника з борошна, цукру, солі, маргарину, яєць і молока з додаванням лимонної кислоти.

Шаг №10

Розділити тісто на 2 частини.

Шаг №11

Розкачати з тіста 20 коржів (по дві на кожен курник).

Шаг №12

На половину коржів викласти шматочок обсмаженої курячого м'яса (30-40 м).

Шаг №13

На нього відварений рис.

Шаг №14

А зверху — пасеровану ріпчасту цибулю.

Шаг №15

Накрити кожен курник інший коржем, підрівняти тісто (обрізки використовувати для прикраси), краї защипнути «мотузочкою» або будь-яким іншим способом.

Включити духовку.

Шаг №16

Зверху можна проколоти курник виделкою. Прикрасити курник «Самарський» візерунками з тіста.
Змастити курник зверху льезоном (суміш яйця і молока).

Шаг №17

Випікати курник «Самарський» в духовці до золотистого кольору (30 хвилин при температурі 180 градусів).

Вгору